Connect with us

Hi, what are you looking for?

Novac

OPASNA GRUPA PREVARANATA VREBA TURISTE! Oprez, ako letujete na ovoj obali, dobro se pazite!

Opasna Grupa Prevaranata Vreba Turiste Oprez Ako Letujete Na Ovoj.jpg

I ove godine na Makarskoj rivijeri, od Brela do Gradca i šire, vrebaju onlajn prevaranti: pošalju fotografije tuđeg apartmana, kažu da mora da se uplati u celosti boravak ili samo depozit, a kada dođete na letovanje, dočeka vas neprijatno iznenađeni vlasnika apartmana. 

S obzirom na to da broj onlajn prevara uzima maha, vlasnici ali i turisti dosetili su se da naprave grupe na Fejsbuku, odnosno crne liste, kako bi razotkrivali prevarante.

Administratorka jedne od grupa ispričala je za Jutarnji kako je svoju kuću videla kod prevaranata, a noćenje su cenili od 60 do 70 evra.

Podseća na zlatno pravilo: Pre uplate sumnjivom iznajmljivaču koji uglavnom na svom lažnom profilu ima jednog ili nijednog prijatelja, a na fotografijama nema „lajkova“ ni komentara, najispravnije bi bilo kontaktirati turističku organizaciju kako bi proverili da li se apartmani zaista izdaju.

Drugo pravilo je da stupite u kontakt direktno sa izdavačem i to preko telefona, a ne poruka.

– Poslednjih dana nam je u prevarama aktivan hrvatski državljanin kojem su možda i ukrali profil, a on to ni ne zna jer je račun koji navodi za uplatu depozita, otvoren u Hrvatskoj. Tako je i meni ponudio dolazak u moj apartman u Tučepima čije je slike ukrao, a isto je napravio i mojoj prijateljici – priča administratorka.

Foto: Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

 

Kako piše hrvatski list, ove godine vreba uigrana ekipa prevaranata iz Nigerije čiji su bankovni računi otvoreni u Italiji, a smeštaj nude u celoj Dalmaciji.

– Ma to je cela mašinerija i sada od potencijalnih gostiju traže da depozit uplate na račun druge osobe, a ne na njihovo ime, a lako se mogu prepoznati i po nižim cenama smeštaja koje nude. Nije tu reč o 100 ili 200 evra depozita, već čak i hiljadu evra, a za apartmane prvi red do mora uz niske cene, traže da im se odmah sve uplati – priča administratorka.

U špici sezone u prvom redu do mora ne može se naći apartman koji se iznajmljuje za manje od 150 evra po noćenju pa zato treba paziti na ponuđene male cene, dodaje.

Kažnjeni „nelegalni iznajmljivači“

Ove godine, Hrvatska je odlučila da stane na put i nelegalnim iznajmljivačima, pa su tako inspektori zapečatili četiri kuće u kojima se nelegalno iznajmljivao smeštaj.

Na području od Gradca do Zaostroga ispisali su oko 30 kazni, u iznosu ood 700 do 4.000 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Novac

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosi 117,0365, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar u odnosu...

Novac

Mnoge države u Evropi isplaćuju 13. penziju svojim najstarijim građanima. Nedavno je ta tema došla i kod nas na red. Ova vrsta pomoći države isplaćivala bi...

Novac

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosiće u ponedeljak 117,0365, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar...

Novac

Za ležaljku na plaži u Đenovićima, u Crnoj Gori, valja izdvojiti deset evra po danu

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.