Connect with us

Hi, what are you looking for?

Novac

Stiže novih 15.000 dinara jednokratne podrške za ove građane

Stize Novih 15000 Dinara Jednokratne Podrske Za Ove Gradjane.jpg

Ove godine, prvi put, opština Stari Grad će novčano nagraditi vukovce, đake generacije osnovnih i srednjih škola, studente, ali i najbolje nastavnike.

Kako ističu iz opštine Stari Grad ulaganje u obrazovanje jedan je od prioriteta.

– Opština će nagraditi 124 učenika koja su nosioci Diplome „Vuk Karadžić“ sa po 15.000 dinara, kao i sedam učenika nosilaca priznanja „Đak generacije“ sa po 50.000 dinara – kaže Bojan Bojić, rukovodioc Odeljenja za društvene delatnosti i projekte Starog grada.

– Za ove namene u budžetu opštine je namenjeno 2,375 miliona dinara.

Nagrada u iznosu od 100.000 dinara

Predsednik Opštine Stari grad Radoslav Marjanović primio je učenika drugog razreda Matematičke gimnazije Andreja Drobnjakovića, koji je na međunarodnoj „Stemko“ olimpijadi održanoj u Singapuru osvojio čak pet zlatnih medalja iz – fizike, hemije, biologije, matematike i inženjerstva.

Čestitajući talentovanom učeniku za postignute izuzetne rezultate na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, u ime opštine uručio mu novčanu nagradu u iznosu od 100.000 dinara.

– Opština Stari grad je veoma ponosna na svoje đake i profesore koji ostvaruju izvanredne rezultate u gotovo svim oblastima – rekao je Marjanović.

– Želimo ovom nagradom da nastavimo da podstičemo učenike da još više napreduju i ostavaruju još veće uspehe na koje je cela nacija ponosna. Andrejev uspeh je lep primer koji treba što više dece da sledi, a želimo da znate da će opština uvek biti podrška na tom putu.

(Novosti)

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Novac

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosiće u ponedeljak 117,0365, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar...

Novac

Za ležaljku na plaži u Đenovićima, u Crnoj Gori, valja izdvojiti deset evra po danu

Novac

U Glasu osiguranika, glasilu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, navodi se da je staž ostvaren na ovaj način izjednačen sa drugim osnovima...

Novac

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosiće u ponedeljak 117,0365, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.