Connect with us

Hi, what are you looking for?

Novac

Stamenkovski: Pripremamo izmene zakona o uvećanju dečijeg dodatka

Stamenkovski Pripremamo Izmene Zakona O Uvecanju Decijeg Dodatka.jpg

Đurđević Stamenkovski rekla je za Tanjug da će nakon stupanja na snagu izmena tog zakona roditeljski dodatak za prvo dete biti 500.000 dinara, za drugo 600.000 i uz to jednokratna novčana pomoć od više od 130.000 dinara, dok predviđena sredstva za treće dete iznose više od 2,3 miliona dinara, a za četvrto više od tri miliona dinara.

„Mislimo da je podizanje roditeljskog dodatka ohrabrujuće za sve roditelje – buduće majke i očeve i jedan vid našeg podsticaja da se porodice proširuju“, rekla je ona.

Ministarka je iskazala uverenje da će usvajanje izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici naići na dobar odziv u parlamentu i da će poslanici bez obzira na to da li pripadaju vlasti ili opoziciji dati podršku tom zakonu, jer je, ističe, u korist svih roditelja.

„Radićemo tokom leta na javnoj raspravi, radićemo na tome da stručna javnost iznese svoj sud i verujem da ćemo odmah nakon toga imati zakon na snazi, čime ćemo roditeljski dodatak podići na nivo kakav nema nijedna zemlja na Balkanu“, rekla je ona.

Navela je da je resorno ministarstvo svesno činjenice da finansijski podsticaji nisu dovoljni da se stvori ambijent u kome će se porodica zasnivati i u kome će se proširivati i da je po tom pitanju potrebna zajednička saradnja u društvu.

„Da bi nas bilo, da bi se više dece rađalo neophodno je da zajednički sarađujemo, da stvaramo atmosferu u kojoj će porodica biti apsolutni nacionalni interes i verujemo da i ostale kolege iz Vlade Srbije razumeju koliko je važno da naša država i naše društvo stanu na crtu problemu takozvane bele kuge, da pokažemo demografsku otpornost i da uđemo u odlučnu borbu protiv poražavajuće demografske slike koja je prisutna na čitavom evropskom kontinentu pa tako i u Srbiji“, navela je Đurđević Stamenkovski.

Ministarka je najavila da će u četvrtak zajedno sa ministarstvom privrede, a u prisustvu predsednika Vlade Srbije, upoznati javnost sa projektima koji se odnose na osnaživanje žena u ruralnim područjima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Novac

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosiće u ponedeljak 117,0365, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar...

Novac

Za ležaljku na plaži u Đenovićima, u Crnoj Gori, valja izdvojiti deset evra po danu

Novac

U Glasu osiguranika, glasilu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, navodi se da je staž ostvaren na ovaj način izjednačen sa drugim osnovima...

Novac

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosiće u ponedeljak 117,0365, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.