Connect with us

Hi, what are you looking for?

Novac

poskupljenje voznih karti od septembra

Poskupljenje Voznih Karti Od Septembra.jpg

Od 1. septembra 2024. važiće novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju, a uvode se i novine u načinu naplate.

„Uzimajući u obzir da kompanija Srbijavoz prema važećem cenovniku prevoza putnika posluje već tri godine, a da je u tom periodu došlo do značajnih izmena tržišnih uslova, pre svega povećane cene energenata i rezervnih delova, doneta je odluka o korekciji cena koja stupa na snagu 1. septembra ove godine, prenosi Telegraf biznis.

Takođe, novina će biti i veći popust na onlajn kupovinu karata – putem mobilne aplikacije i vebsajta srbijavoz.rs, u visini od 10%, koji se uvodi sa ciljem da putnike motivišemo da svoje karte kupuju unapred i onlajn.

Konkretno, za putnike to znači da će, na primeru nekih od najfrekventnijih linija, cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara, a cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra koštati 864 dinara“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Znatno povećanje broja putnika dovodi i do sve učestalije pojave da putnici u vozove ulaze bez prethodno kupljene karte, te istu kupuju kod konduktera, što dalje dovodi do otežanog upravljanja kapacitetima, gužvi i negativnog efekta na komfor putnika. Srbijavoz apeluje na putnike da svoje karte unapred kupe onlajn ili na kartomatima i blagajnama širom Srbije. Dodatno, do septembra će biti postavljeni novi kartomati na preko 20 stanica u Srbiji. Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu će biti dodatno naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati.

Očekujemo da efekti ovih izmena doprinesu kontinuiranom podizanju kvaliteta naših usluga i poboljšanju korisničkog iskustva putnika. Naglašavamo da, i nakon ovih korekcija cena, železnički prevoz ostaje značajno povoljniji u odnosu na drumski prevoz“.

Cenovnik karata koji će se primenjivati od 1. septembra nalazi se na veb stranici 

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Novac

Litar evrodizela će na pumpama koštati maksimalno 208 dinara, dok će se benzin evropremijum BMB 95 najviše plaćati 195 dinara za litar. To znači da su cene...

Novac

– Pogledajte situaciju u svetu, otkako je krenula korona. Vidite kako polako, ali sigurno svi sukobi koji su se desili imaju uticaja na globalnu...

Novac

Zvanični srednji kurs dinara za evro iznosi 117,0443, što je neznatna promena u odnosu na četvrtak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar u odnosu...

Novac

Posedovanje nekretnine na Hrvatskom primorju u poslednje vreme je stvar prestiža I za mnoge državljane Srbije. Sve više Srba se odlučuje za kupovinu kuće...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.