Connect with us

Hi, what are you looking for?

Posao

Voda povučena sa tržišta Hrvatske isporučena BiH

Voda Povucena Sa Trzista Hrvatske Isporucena Bih.jpg

Kako prenosi sarajevski portal Klix, očekuje se da nadležne agencije u Bosni i Hercegovini takođe povuku ovaj proizvod s polica.

Agencija za sigurnost hrane BiH je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaveštena da je na tržište BiH isporučena izvorska voda poreklom iz Hrvatske u kojoj je, službenim kontrolama, vizuelno potvrđena prisutnost crnog taloga na dnu boce.

Kako navode iz Agencije, naziv proizvoda je „Studena 1.5 L“, brenda Studena, zemlje porekla – Hrvatska i može uticati na ljudsko zdravlje. Proizvođač je Studenac d.o.o., Matije Gupca 120, Lipik.

Tri serije ove izvorske vode su pre četiri dana povučene sa hrvatskog tržišta, nakon čega je usledilo obaveštenje zemljama koje su ovu vodu uvezle.

Hrvati su objavili informaciju o tome koje serije boca su konkretno povučene, a reč je o seriji s rokom upotrebe 07/2024 (šarža 7B01000091) i još dve serije s rokom upotrebe do 08/2024 (šarža 7B01000092 i 7B01000093). Iste serije proizvoda su prošle sedmice povučene i sa polica u Sloveniji.

Navedeni proizvod nije u skladu s odredbama Zakona o hrani (‘Službeni glasnik BiH', broj 50/04), dodaju iz Agencije.

Sve raspoložive informacije o proizvodu, u skladu sa  važećim propisima, dostavljene su na dalje postupanje merodavnim inspekcijskim telima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo preduzimanje mera i povratno obaveštavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, navodi portal.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Posao

Među tim proizvodima krije se i blago koje Srbija ima, a potrebno je Kinezima – u pitanju je najvrednija gljiva na svetu, tartuf. Prema...

Posao

Denis Alijević iz Babušnice ne libi se teškog posla kako bi prehranio porodicu, ali u životu je znao pošteno da zaradi i lakši dinar....

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.