Connect with us

Hi, what are you looking for?

Crna Hronika

Moguća ponovna rekonstrukcija Dankinog nestanka

Moguca Ponovna Rekonstrukcija Dankinog Nestanka.jpg

Kako smo pisali, u petak su izjave dali tri svedoka, međutim njihova svedočenja nisu mnogo pomogla istrazi.

Miodrag Canović, glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru potvrdio je za medije da ispitani svedoci nisu doveli do pomaka u istrazi.

– Juče su ispitana tri svedoka, međutim njihovo saslušanje nije dalo pomaka ni u jednom smeru. Za sada smo sve iscrpeli, ali videćemo hoće li se raditi ponovna rekonstrukcija događaja, tačnije, ima li smisla ponovo je raditi. Optužnicu ćemo svakako podići u datom roku, ali za sada ne znamo kako će ona glasiti – rekao je Miodrag Canović.

 Bezbedonosni analitičar Dragan Pantić istakao je da osumnjičeni ima pravo na sve načine da se brani, pa čak i neistinom.

Privatna arhiva

 

 

 – Još uvek nikome nije jasna taktika osumnjičenoih i šta sa tom celom zbrkom pokušavaju da dobiju. On je pre hapšenja zajedno sa policijom bio na mestu nestanka devojčice i koliko sam obavešten i koliko se sećam do detalja je ispričao kako je došlo do tragedije. Dva dana kasnije u tužilaštvu je  to isto ponovio a sada ponovo zahteva novo saslušanje. Verujem da je ovo samo taktika kao i kod njegovog kolege i da želi da sve negira što je ranije pričao – podseća analitičar Pantić.

On dodaja da postoji šansa i da Dragijević progovori i kaže sve što zna, odnosno gde je telo deteta ili da pokuša krivicu da prebaci na kolegu.

 – Iskreno sumnjam  da je u pitanju njihova taktika, moguče je da svu krivicu svali na Jankovića, ali za to bi morao da da valjan dokaz. Ili u što čisto sumnjam da će konačno otkriti gde se nalazi telo devojčice. Kako god bilo a to ćemo uskoro saznati za svaku izjavu su potrebni i dokazi. Zbog svega toga mislim  da bez obzira na protok vremena, istraga bi trebalo da se vrati na početak, što veruje da se i radi, kako bi se došlo do još čvršćih dokaza šta se dogodilo – istakao je Pantić  pa je izrazio i svoju sumnju u vezi ponašanja osumnjičenih: 

Danka Ilić

Alo!/Dejan Briza

 

 

– U ovom slučaju ne isključujem mogućnost da je u pitanju timska igra osumnjičenih sa ciljem da pobude sumnju da je dete živo. Na taj način, kako sumnjam, prvo žele da dobiju pažnju javnosti, a potom i suda jer, bože moj, kako osuditi nekog za ubistvo, ako postoji i zrnce sumnje da je žrtva živa – rekao je Pantić.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju na  Starobanjskom putu gde su je bacili.

 Kako se sumnja odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40), kako se sumnja, izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Crna Hronika

  -Nabavkom dva helikoptera kamov Ka-32 i erbasovog helikoptera H215 super puma mi smo ozbiljno pojačali naše kapacitete za gašenje požara- rekao je Raičević....

Crna Hronika

  Okrivljenom se stavlja na teret da je tokom juna i jula iz dve zgrade u Zemunu i iz poznatih inostranih marketa u Novom...

Crna Hronika

  Pretresom stanova, koje on neprijavljeno koristi u Novom Sadu, policija je pronašla oko 13.000 tableta „ekstazija“, marihuanu, amfetamin, dve digitalne vage i opremu...

Crna Hronika

Tokom predhodne vеčеri u Ljubić polju u Čačku došlo jе do masovnе tučе izmеđu pripadnika romskе populacijе. Na licе mеsta odmah su upućеnе dеžurnе...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.