Connect with us

Hi, what are you looking for?

Crna Hronika

pranje novca – DeSIGNIA.rs

Pranje Novca Designiars.jpg

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, sumnja se da su oni od 1. decembra 2021. godine do 31. jula 2023. godine preko fantomskih firmi izvlačili novac u iznosu od oko 2 milijarde dinara iz jedne firme, koji su dalje plasirali u inostranstvo, nelegalnu gradnju i kupovinu nepokretnosti u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je preuzelo na dalje postupanje slučaj protiv pet okrivljenih koji se vodio pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole.

– Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je ukupno 11 osumnjičenih od kojih se pet već nalazi u pritvoru. Petoro je danas uhapšeno, dok će protiv jedne osumnjičene biti podneta krivična prijava u redovnom postupku – navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Danas su, kako se dodaje, uhapšeni vlasnici fantomskih firmi Miroslav B, Rajka B, Nemanja B, Jovan A, i knjigovođa Miodrag S, dok će protiv Andree A. biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

U pritvoru se već nalaze zastupnik velikog trgovinskog lanca Nemanja P, Miroslav B, zakonski zastupnici jedne kompanije Mile V. i Kxalil S, kao i dvoje fiktivnih investitora u gradnju nelegalnog objekta Slobodan M. i Mladen N.

– Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni preko mreže fantomskih firmi podnošenjem lažnih faktura izvlačili novac iz privrednog društva koje ima trgovinski lanac, koji su potom podizali sa računa fantomskih firmi i deo dalje bez osnova plasirali u inistranstvo, u Kinu.

– Drugi deo su, kako se sumnja, ulagali u izgradnju objekta od 40.000 kvadratnih metara u Surčinu, kao i u kupovinu nepokretnosti velike vrednosti na povezana lica – navodi se u saopštenju tužilaštva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Crna Hronika

  Okrivljenom se stavlja na teret da je tokom juna i jula iz dve zgrade u Zemunu i iz poznatih inostranih marketa u Novom...

Crna Hronika

  Pretresom stanova, koje on neprijavljeno koristi u Novom Sadu, policija je pronašla oko 13.000 tableta „ekstazija“, marihuanu, amfetamin, dve digitalne vage i opremu...

Crna Hronika

Tokom predhodne vеčеri u Ljubić polju u Čačku došlo jе do masovnе tučе izmеđu pripadnika romskе populacijе. Na licе mеsta odmah su upućеnе dеžurnе...

Crna Hronika

Kako se sumnja da je on uspeo da razvali ulazna vrata u jednoj kući u selu Donje Trebešinje kod Vranja i iz nje ukrade kazan i dve...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.