Connect with us

Hi, what are you looking for?

Crna Hronika

PETORO UHAPŠENO U AMANU Izvukli 2 milijarde, novac hteli da operu u Kini

Petoro Uhapseno U Amanu Izvukli 2 Milijarde Novac Hteli Da.png

Sumnja se da su oni  od 1. decembra 2021. godine do 31. jula 2023. godine preko fantomskih firmi izvlačili novac u iznosu od oko 2 milijarde dinara iz privrednog društva “Aman”, koji su dalje plasirali u inostranstvo, nelegalnu gradnju i kupovinu nepokretnosti u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine, navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je preuzelo na dalje postupanje predmet protiv pet okrivljenih koji se vodio pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom zbog krivičnog dela Građenje bez građevinske dozvole, nakon što se došlo do saznanja da se pored elemenata tog krivičnog dela u radnjama osumnjičenih stiču i elementi krivičnog dela Pranje novca, koje je u nadležnosti višeg javnog tužilaštva.

Preuzet je i predmet iz Drugog osnovnog javnot tužilaštva u Beogradu koje je vršilo provere u vezi sa poreskim krivičnim delom.

Narednom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je ukupno 11 osumnjičenih od kojih se pet već nalazi u pritvoru, petoro je danas lišeno slobode, dok će protiv jedne osumnjičene biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Danas su lišeni slobode stvarni vlasnici fantomskih firmi M. B., R. B., N. B., J. A. i knjigovođa M. S., dok će protiv A. A. biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

U pritvoru se već nalaze zastupnik PD “Aman” N. P., M. B., zakonski zastupnici pd “Aman Real Estate” M. V. i K. S., kao i dvoje fiktivnih investitora u gradnju nelegalnog objekta S. M. i M. N.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni preko mreže fantomskih firmi podnošenjem lažnih faktura izvlačili novac iz pd “Aman” koji su potom podizali sa računa fantomskih firmi i deo dalje bez osnova plasirali u inistranstvo, u Kinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Crna Hronika

– Meni je njen suprug rekao da je popila flašu viskija i kutiju tableta pre nego što se utopila i da mu je to...

Crna Hronika

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ saopštilo je da se zahvaljuje MUP-u Srbije i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal koji su u najkraćem mogućem roku reagovali...

Crna Hronika

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušao je okrivljenog muškarca (44) koji je rešenjem PS Zemun zadržan zbog krivičnog dela Nedozvoljene polne...

Crna Hronika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa pripadnicima Regionalnog centra granične policije prema Bosni i Hercegovini, uhapsili su M. V. (22), I....

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.