Connect with us

Hi, what are you looking for?

Organizovani kriminal

VEHABIJE DELE TESTAMENT MILOŠA ŽUJOVIĆA PO MREŽAMA?! Prikazuju ga kao velikog MUČENIKA: „Njegov cilj je da i ostali urade što i on!“ (VIDEO)

Vehabije Dele Testament Milosa Zujovica Po Mrezama Prikazuju Ga Kao.jpg

Terorista Miloš Žujović, koji je samostrelom napao žandarma ispred izraelske ambasade u glavnom gradu Srbije, planirao je ovaj napad, i on ima islamistički motiv, a to dokazuje njegov „testament“, koji se navodno deli na islamističkim mrežama.

Ovo je izjavio ekspert za ekstremni islamizam Irfan Peci.

Peci je „Vestima“ dostavio video testament na koji je naišao na islamističkim mrežama na kojem se vidi Žujović.

– Radikalne vehabije u Srbiji i u Bosni slave teroristički napad i “Salahudina” kao sehida i heroja. Na snimku piše “Salahudin neka ga Alah prihvati kao sehida” – objasnio je.

Kako je dodao ovaj testament je iste večeri objavio drugi radikalni vehabija uz komentar „Da Alah primi sehida“.

Peci ističe da je taj snimak njegov testament koji dokazuje da je napad bio planiran i da je Žujović imao nameru da u njemu pogine, da bi bio sehid, odnosno mučenik.

 

 

– Njegov cilj je bio i naravno da motiviše druge na ovavakav napad. Samo u Novom Pazaru sam otkrio mrežu od oko 30 ljudi koji su otvoreno širili video snimke ISIS-a i pozivali na džihad. Oni su takođe povezani sa radikalnim muslimanima na Kosovu, u Bosni i Severnoj Makedoniji – rekao je Peci.

On je istakao da se sada Srbija nalazi u veoma opasnoj fazi jer su druge radikalne vehabije koje nisu poznavale Salahudina i nisu deo njegove mreže njegovim napadom motivisane da ga imitiraju i tako stvaraju paniku u Srbiji.

Miloš Žujović je u subotu oko 11 sati došao ispred ambasade Izraela i nekoliko puta pitao žandarma Miloša Jevremovića (34) usputna pitanja, da bi ubrzo nakon toga otvorio vrata kućice koja se nalazi ispred zgrade u kojoj je bio pripadnik Žandarmerije.

Napadač je iz kese izvadio samostrel i pogodio policajca koji obezbeđuje ambasadu u vrat.

Žandarm je brzo reagovao i sa nekoliko hitaca pogodio napadača koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Povređeni policajac prevezen je u Urgentni centar, operisan je i u stabilnom stanju.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Organizovani kriminal

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pranje novca, policijski službenici će podneti krivičnu prijavu protiv...

Organizovani kriminal

Kako se sumnja, A. K. je danas rukama i nogama zadao više udaraca u glavu i telo sugrađaninu starom 45 godina, dok ga je za...

Organizovani kriminal

Policija je prilikom hapšenja morala da upotrebi sredstva prinude, a jedna osoba je povređena i ukazana joj je lekarska pomoć. Kako javlja 24ur, veruje se...

Organizovani kriminal

Napad na izraelsku ambasadu u Beogradu pokrenuo je niz tema, od toga ko su vehabije i kako se povezuju do toga da li je...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.