Connect with us

Hi, what are you looking for?

Mobilni

iPhone 16 Pro navodno će imati periskopsko sočivo za 5x optički zum // DeSIGNIA.rs

Iphone 16 Pro Navodno Ce Imati Periskopsko Socivo Za 5x.jpg

Apple navodno planira opremiti oba iPhone 16 Pro modela periskopskim objektivom, čime će po prvi put standardni Pro model imati 5x optički zum.

Do sada je samo iPhone 15 Pro Max imao ovu impresivnu zum mogućnost, ostavljajući korisnike pred teškim izborom – da li da prioritiziraju manji telefon ili superiorne telefoto performanse. Ovaj izveštaj, koji je objavio DigiTimes, sugeriše da Apple sluša povratne informacije korisnika i čini Pro kameru iskustvo doslednijim u čitavoj liniji.

Izveštaj tvrdi da je Apple već započeo proizvodnju modula za periskopski objektiv, u partnerstvu sa kompanijama Largan Precision i Yujingguang.

iPhone 16 Pro ima jedinstven pristup svom telefoto objektivu sa specijalnim “kvadruplim-refleksnim prizmom” dizajnom. Ovo omogućava tanji ispupčenje kamere u poređenju sa konkurencijom, ali dolazi uz određenu cenu. Dodatni odrazi svetlosti unutar objektiva dovode do gubitka svetla, što potencijalno utiče na performanse telefoto objektiva u uslovima slabog osvetljenja. Još nije jasno da li je Apple poboljšao ovaj aspekt u seriji iPhone 16.

Dok iPhone 16 Pro privlači pažnju sa svojim novim 5x zumom, šuška se da bi iPhone 16 Pro Max mogao imati još bolju telefoto kameru. Postoje spekulacije o “super telefoto” objektivu ekskluzivnom za Pro Max, koji bi potencijalno mogao pružiti još veće mogućnosti zumiranja.

Pored unapređenja kamere, glasine sugerišu da bi serija iPhone 16 mogla doživeti i redizajn. Raspored kamera bi takođe mogao preći na vertikalnu orijentaciju, a standardni iPhone 16 i Plus modeli bi mogli dobiti “Action dugme” koje je prethodno bilo ekskluzivno za Pro modele. Fizička dugmad bi mogla biti zamenjena sa dodirno osetljivim alternativama koje pružaju haptičku povratnu informaciju za besprekornije korisničko iskustvo.

Osnovni modeli će verovatno imati A18 čipove, sa mogućnošću da Pro modeli budu pokretani A18 Pro čipovima. Na softverskoj strani, serija iPhone 16 će raditi na novopredstavljenom AI-pogonjenom iOS 18.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Mobilni

Najnovije glasine iz Kine tvrde da će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max imati poboljšanja u brzini punjenja. Dok iPhone 15 Pro...

Mobilni

Google konačno uvodi podršku za prikaz brzine i ograničenja brzine u aplikaciji Maps na iOS-u, a ove funkcije rade i preko CarPlay-a. Ovaj potez...

Mobilni

Samsung Galaxy S24 Ultra ima odličnu kameru, ali neki smatraju da Samsung ne koristi potpuno potencijal hardvera kamere ovog telefona. Nakon lansiranja telefona ranije...

Mobilni

Apple ima velike promene u planu za ovogodišnju reviziju Apple Watch-a. Prema najnovijem izveštaju, Apple Watch Series 10 će imati veće ekrane, tanji dizajn...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.