Connect with us

Hi, what are you looking for?

Moj ljubimac

Letovanje sa ljubimcem – DeSIGNIA.rs

Letovanje Sa Ljubimcem Designiars.jpg

Ako vam se čini kao sjajna ideja da svog ljubimca povedete na letovanje, danas je to lakše nego ikad pre. Ipak postoji dokumentacija koja je za takva putovanja neophodna, ali su različita iskustva našeg naroda kada je u pitanju letovanje u Albaniji.

Ono što je najvažnije da bi bezbedno i bez stresa stigli u Albaniju, kao i u svaku drugu stranu državu jeste pre svega pasoš vakcinacije veterinarske ambulante i potvrda veterinara da je vaš ljubimac zdrav. A da li je na plažama uobičajeno videti psa i da li su one pet friendly, iz prve ruke javljaju srpski turisti koji su letovali u Albaniji.

Jednu Aleksandru iz Srbije zanimalo je da li su plaže u Sarandi i Ksamilu pet frendli, pa je svoje pitanje postavila unutar Fejsbuk grupe „Letovanje u Albaniji“.

Ubrzo je i dobila odgovore. Kako su Srbi najpre objasnili, mnogo puta na njihovoj granici dokumentacija za pse nije ni pogledana – što svakako, savetuju nije znak da se krene bez nje.

„Dve zadnje godine letovali u Sarandi sa maltezerom. Od dokumenata ništa nam nisu tražili, čak ni pasoš…na svim plažama su dobrodošli“, „Mi smo išli pre dve godine u Valonu i Himare, a putovali preko Kosova. Nigde nam nisu tražili ništa od dokumenata za psa i nismo imali nikakvih problema u putu ili na plažama…“, pisale su dve gospođe.

Svuda dozvoljeno ili ipak ne?

Jedna žena je bila precizna te napisala gde zaista ima takvih plaža.

„Imate plažu na izlazi iz Ksamila koja je napuštena. Ima mesta za pse. Sjajno mesto. Mada koliko se sećam svuda je bilo dozvoljeno“, napisala je ona.

Međutim, sa prethodnim komentarom se nisu složili neki članovi grupe koji su otkrili da na većini plaža u Ksamilu ne dozvoljavaju psima ulazak.

„Bili prošle godine, jedino rano ujutru na kraj gradske plaže kad nema nikoga, ja sam vodila dva maltezera i nigde ne dozvoljavaju“, napisala je jedna žena.

„Pse u Albaniju gledaju kao krokodile“

Bilo je i onih koji su se pokajali što su ljubimce vodili sa sobom – ali zbog pogleda drugih ljudi.

„Moje iskustvo – pse u Albaniju gledaju kao krokodile! Naš patuljasti šnaucer je stalno bio vezan pod ležaljkom, ili se sa nama kupao od mene do dece, nikad sam ni pušten! A uveče u šetnji svi nas obilaze kad ga vide, a on nit laje nit je agresivan! Eto!“, napisala je još jedna gospođa.

„Nema mesta ni za čoveka, a kamoli za pse“

Iako je bilo onih koji su smatrali da psima nije mesto na plaži zbog velikih vrućina koje mogu biti kobne po njih, neki su otvoreno priznali da im ljubimci smetaju dok su na odmoru.

„U Ksamilu u sezoni nema mesta ni za čoveka a kamoli za kućne ljubimce“, „Znači,svako bi mogao da povede svog ljubimca na plažu…konja, vijetnamsko prase, alpsku kozu…ili ta privilegija samo za pse važi?“, glasili su njihovi komentari.

Svakako, iako su uglavnom na svim plažama dozvoljeni ljubimci, zbog različitih iskustava, svakako se savetuje da se po dolasku na plažu tako nešto prvo pita.

(Blic)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Moj ljubimac

Upravo je tako ženka nemačkog ovčara po imenu Čino šokirala svog vlasnika! Naime, postavio je kamere u svom stanu, jer ga je zanimalo šta...

Moj ljubimac

Nema ništa lepše nego odvesti ljubimca na osvežavajuće letnje šišanje, zar ne? Međutim, jedan Srbin, vlasnik bišona doživeo je potpuni šok kada je otišao...

Moj ljubimac

To je zbog psećeg olfaktornog sistema koji se naziva vomeronazalni organ. Ovaj organ omogućava psima da osete stvari koje ljudi ne mogu ni da...

Moj ljubimac

On ima specifičan način kako ih zove lupkanjem u pod i oni mu trče u susret

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.