Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fudbal ⚽

POTPUNI VELEOBRT Partizan dobio rat sa FSS-om, evo šta to tačno znači

Potpuni Veleobrt Partizan Dobio Rat Sa Fss Om Evo Sta To.jpg

Predsednik Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije Dragoljub Zbiljić rekao je danas da je za apsolutno poštovanje zakona i da će predložiti Izvršnom odboru da se pravilo o dva bonus igrača primenjuje od sezone 2025/26 godine.

On je u izjavi Tanjugu istakao da je nakon jučerašnje odluke Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) da taj predlog vrati na usaglašavanje zajednici razgovarao sa predsednikom FSS Draganom Džajićem.

– Imao sam juče telefonski razgovor sa predsednikom FSS gospodinom Džajićem i očekujem mejl od FSS na osnovu koga ću izaći pred IO Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika zajednice Super i Prve lige Srbije je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/26, s obzirom na to da smo na 10 dana od početka takmičarske sezone – istakao je Zbiljić.

Ne želim da ovo pravilo usvajamo na silu za ovu sezonu i da bilo kome u prvoj godini svog mandata služim kao alibi za eventualno loše rezultate, naglasio je Zbiljić.

– Takođe, predložiću svom IO da još jednom prođemo kroz tekst predloga jer sam lično protiv toga da bonus budu igrači koji igraju za druge reprezentacije. Dakle, moj stav je da su dva bonusa jako dobro rešenje za unapređenje srpskog fudbala jer bismo motivisali klubove da razvijaju i unapređuju omladinske skole, ali isključivo da ti igrači budu ili reprezentativci Srbije ili da ne igraju ni za jedan državni tim. Sama ideja da reprezentativci drugih zemalja na ime dvojnog državljanstva kod nas u ligi budu bonusi za mene je neprihvatljiva – poručio je Zbiljić.

Za predlog od dva bonus igrača mlađa od 1. januara 2002. godine bili su svi klubovi, sem Partizana koji je na kraju dobio rat sa FSS-om.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 


Fudbal

Lepotica iz Bukaramange raspametila fanove širom sveta, koji jedva čekaju polufinale Kopa Amerike

Kopa Amerika
Fudbal

Veliki problem za Barselonu…

Vladan Milojević
Fudbal

Trener Zvezde sumirao utiske sa meča protiv Zenita.

FK Crvena zvezda
Fudbal

Crveno-beli nadigrali ruskog prvaka.

Alvaro Morata
Fudbal

Iskusni napadač bi ovog leta ipak mogao da promeni sredinu.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Fudbal ⚽

  Sautgejt (53) je selektor Engleske od 2016. godine. On ima ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Engleske (FA) do kraja godine. Fudbaleri Engleske će u...

Fudbal ⚽

  Fudbalska reprezentacija Srbije podbacila je na Evropskom prvenstvu na kom je posle dva boda u grupi eliminisana u prvoj fazi takmičenja. ...

Fudbal ⚽

Mada je Nemanja Tomić (36) najavio da je vreme za rastanak sa fudbalom, izgleda da je to važilo samo za vrhunski. Alo!/Aleksandar Đorđević...

Fudbal ⚽

Paola Salsedo (29) je ubijena 29. juna na izlazu iz cirkusa u trenutku kada je bila sa svojim sinom. U pitanju je sestra Karlosa Salseda (30), fudbalera...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.