Connect with us

Hi, what are you looking for?

KiM 🇷🇸

TAČI ‘LADNO PROBAO DA SE OPERE DA NIJE BIO NA KiM Lider tzv. OVK traži alibi za jedan period optužnice

Taci Ladno Probao Da Se Opere Da Nije Bio Na.jpg

Svedočenje bi trebalo da nastavi Bisljim Zirapi, koji je bio načelnik Glavnog štaba tzv. OVK, a on je tokom prošle nedelje potvrdio da je postojala hijerarhija i organizaciona struktura unutar ove paravojne formacije. 

Zanimljivo je da je Tači, preko svog advokata Luke Mišetića, pokušao da odigra na kartu alibija. On je tokom ispitivanja Zirapija rekao da Tači nije bio na tzv. Kosovu od novembra 1998. do marta 1999. što je period koji tretira optužnica. Svedok je rekao da je Tači „tada u inostranstvu kao politički lider OVK pregovarao sa diplomatama“, prenose Novosti.

U sudnici je u petak govorio i zaštićeni svedok optužbe WO4445. On je govorio na sedici zatvorenoj za javnost, ali se na osnovu sudske dokumentacije zna da su ovaj svedok i njegov bili pristalice Demokratskog saveza Kosova Ibrahima Rugove. Pripadnici tzv. OVK su ih oteli, a onda je pronađeno telo brata koji je ubijen. Bio je upucan u grudi, glavu i nogu. Svedok je pretučen, a rekao je da u pritvoru video Redžepa Seljimija. 

Optužnica u 10 tačaka tereti „četvorku“ za progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje i najmanje 102 ubistva u 42 nelegalna pritvora tzv. OVK na Kosovu i u Albaniji nad približno 407 pritvorenika Srba, Roma i „nelojalnih“ Albanaca od marta 1998. do septembra 1999. godine.

Kao saučesnici u optužnici su navedeni i: Azem Sulja, Ljah Brahimaj, Fatmir Ljimaj, Sujelman Seljimi, Rustem Mustafa, Šukri Buja, Ljatif Gaši i Sabit Geci.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

KiM 🇷🇸

Direktor Agencije Avni Kastrati je na konferenciji za medije naveo da preliminarni rezultati popisa ne uključuje popisane građane u inostranstvu. Za kosovsku dijasporu popis...

KiM 🇷🇸

U saopštenju se navodi da je nakon gledanja video snimaka sa lica mesta „primećeno da su prošle četiri nepoznate osobe, i da se sumnja...

KiM 🇷🇸

Prema njegovim rečima, Amerikanci su „blokirali“ Kurtija, pa je u Vašington pozvana samo tzv. predsednica Vjosa Osmani. „Kurti ima problema sa SAD“, rekao je...

KiM 🇷🇸

„Deva im je heroj. I to vam ukazuje o kakvim tačno ljudima je reč, a koji su u vladi u Prištini. To su ljudi...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.