Connect with us

Hi, what are you looking for?

KiM 🇷🇸

Kurti: Zapad da izvrši pritisak da Beograd ukloni vojne baze nadomak Kosova

Kurti Zapad Da Izvrsi Pritisak Da Beograd Ukloni Vojne Baze.jpg

„Naš severni sused, Srbija je veoma agresivan. Prvo, ne priznaje našu zemlju, što čini većina država sveta. Vodi hibridni rat, organizuje vojne vežbe na našoj granici. Imaju više od 40 vojnih baza na granici sa tzv. Kosovom. Tražimo od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beogarda da vojne baze uklone“, rekao je Kurti u razgovoru sa Kristijan Amanpur.

Dodao je da Srbija ima rusko naoružanje, ali i kineski FK3 sistem.

„Politčki rečeno, Srbija je slična sa Rusijom. Oni ne priznaju defakto i dejure susede, već žele ekspanziju. Rusija, takođe, imitira Srbiju tokom režima MIloševića. Sada možemo videti kako Putin želi da za Ukrajinu napravi bosanski scenario. Kremlj i Beograd istorijski, operaciono, imitiraju jedni druge. Zbog toga smo veoma zabrinuti“, naveo je Kurti.

On je, povodom održavanja Samita Natoa, rekao da bez Alijanse i bez bombardovanja srpskih policijskih snaga i vojske, ne bi bilo moguće „oslobođenje tzv. Kosova“, navodeći da je Slobodan Milošević želeo tzv. Kosovo bez Albanaca i gledao na tzv. Kosovo „kao teritroriju bez ljudi“.

Kako je rekao, oslobađanje je omogućeno „otpornošću građana i Nato intervencijom“.

„Kada su vojnici Natoa ušli na tzv. Kosovo građani su ih pozdravili kao nikoga do sada. Nato je, posle ulaska na tzv. Kosovo, omogućio uspostavljanje tzv. kosovskih institucija. Počeli smo da radimo, učimo, vratili se svojim poslovima, život je ponovo počeo. Teško je objasniti taj trenutak, slično kao oslobađanje Evrope od nacističke Nemačke“, rekao je Kurti.

Dodao je da građani tzv. Kosova žele da odaju priznanje za taj doprinos Alijanse, upravo napredujući ka članstvu u Natou.

Kosovo onlajn

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

KiM 🇷🇸

Direktor Agencije Avni Kastrati je na konferenciji za medije naveo da preliminarni rezultati popisa ne uključuje popisane građane u inostranstvu. Za kosovsku dijasporu popis...

KiM 🇷🇸

U saopštenju se navodi da je nakon gledanja video snimaka sa lica mesta „primećeno da su prošle četiri nepoznate osobe, i da se sumnja...

KiM 🇷🇸

Prema njegovim rečima, Amerikanci su „blokirali“ Kurtija, pa je u Vašington pozvana samo tzv. predsednica Vjosa Osmani. „Kurti ima problema sa SAD“, rekao je...

KiM 🇷🇸

„Deva im je heroj. I to vam ukazuje o kakvim tačno ljudima je reč, a koji su u vladi u Prištini. To su ljudi...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.