Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politika

NASER ORIĆ ZAKLAO SRPSKOG SUDIJU Ovako je ratni komandant Srebrenice sejao smrt ubijajući nevine

Naser Oric Zaklao Srpskog Sudiju Ovako Je Ratni Komandant Srebrenice.jpg

Mustafić je naveo da mu je Orić, u stanu koji je koristio u Srebrenici, ispričao svoju ulogu i način likvidacije sudije Slobodana Ilića.

„Bahato mi je ispričao da je likvidirao Ilića. Rekao je da je on njemu dopao u grupi zarobljenika i opisao način kako je to izvršio. Udario ga je u oko. Ilić je imao bradu i nije puštao krike, pa je Orić rekao da je osetio strah i onda ga preklao“, ispričao je svojevremeno u Sudu BiH Mustafić.

Dodao je da je tu bio i njegov brat, koji je ubijen kada je Srebrenica pala, u julu 1995. Taj razgovor s Orićem, kako je naveo, bio je 27. maja 1993.

Mustafić je tada rekao za Orića da je mislio da ga poznaje, ali da više nije siguran.

U procesu protiv Orića Tužilaštvo BiH, između ostalog, koristilo je i iskaze svedoka Vidoja Ilića, Milana Jeremića i Milomira Lazarevića, retkih preživelih napada Orićevih snaga na srpsko selo Zalazje na Petrovdan 1992. godine. Naime, sva trojica su potvrdili da su čuli bošnjačke vojnike da Oriću govore da je zarobljen sudija Slobodan Ilić, kome će „sada oni suditi“.

Sud BiH doneo je odluku o oslobađanju Orića od bilo kakve odgovornosti za zločine počinjene nad Srbima u Podrinju iako su o njegovom učešću u svirepim ubistvima srpskih zarobljenika svedočili i brojni muslimani.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Politika

Na pitanje novinara da prokomentariše reagovanje slovačkog premijera Roberta Fica, koji je rekao da je scenario atenatata na Donalda Trampa kopija senarija atentata na...

Politika

Predsednik se obratio na Egipatsko-srpskom poslovnom forumu – Hvala vam mnogo što ste me ugostili u ovom divnom zdanju. Ljudi ne vide neophodnost ovih stvari...

Politika

Većina vodećih medijskih kuća u SAD izvestila je o događaju na način koji se može opisati kao relativizacija ozbiljnosti situacije i događaja. Na primer, NBC...

Politika

Demokratija mora biti odbranjena, a ljudski život neprikosnoven, naveo je Vučević

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.