Connect with us

Hi, what are you looking for?

Svet

NATO u problemu? – DeSIGNIA.rs

Nato U Problemu Designiars.jpg

Ti planovi su poverljivi i izvor Rojtersu nije dao dodatne informacije.

Brigada se sastoji od 3.000 do 7.000 vojnika, a stvaranje još 35 ili 50 bi bio veliki izazov. Nije jasno gde bi saveznici mogli dobiti ove brigade.

Vojnici su mogli biti premešteni iz drugih delova oružanih snaga, mogli su da angažuju dodatne vojnike ili da biraju kombinaciju ova dva postupka.

Na samitu u Viljnusu, u Litvaniji, prošle godine, lideri zemalja članica NATO-a složili su se o planovima za odgovor na potencijalni ruski napad. Na osnovu ovih dokumenata sada pokušavaju da stvore konkretne zahteve za vojsku.

Dalji napredak u ovim planovima očekuje se na godišnjem samitu NATO-a u Vašingtonu 9-11. Jul. U oblasti planiranja, NATO je odredio detaljne zahteve za vojnike i oružje potrebno za odbranu Alijanse.

Među prioritetima su PVO, dalekometno naoružanje, logistika i upravljanje kopnenim jedinicama.

NATO će verovatno postaviti izazovnije ciljeve u pogledu sposobnosti za saveznike u izgradnji snaga za izvršavanje planova i odgovor na pretnje.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Svet

Petoro uhapšenih povezani su sa jednom od najvećih kriminalnih grupa u Ekvadoru – Los Lobos, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Karlos Angulo, navodni vođa bande i...

Svet

Policija u Sjedinjenim Državama potvrdila je da je muškarac uhapšen. Bizarne slike muškarca koji se kako se izgleda, skida i mokri usred prolaza prepunog...

Svet

U deklaraciji usvojenoj na samitu NATO u Vašingtonu, u sredu napominje se da Severna Koreja (DNRK) i Iran podstiču agresivni sukob Rusije protiv Ukrajine...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.