Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ukrajina 💣

Zelenski najavio osvetu nakon ruskog napada

Zelenski Najavio Osvetu Nakon Ruskog Napada.jpg

On je nakon današnjeg sastanka sa poljskim premijerom u Varšavi, sa kojim je potpisao bezbednosni sporazum, kao i uoči samita NATO-a u Vašingtonu ove nedelje, pozvao saveznike Kijeva da daju čvrst odgovor na napad Rusije, prenosi Rojters.

– Mi ćemo uzvratiti tim ljudima, dostavićemo snažan odgovor sa naše strane Rusiji, svakako. Pitanje našim partnerima je: da li oni mogu da odgovore? – rekao je on.

Naglasio je da Kijev treba da bude u mogućnosti da koristi oružje koje mu isporučuju njegovi partneri u cilju gađanja lokacija u Rusiji sa kojih su navodno pokrenuti napadi.

Poručio je da Zapad mora da odobri korišćenje njegovog oružja na teritoriji Rusije, ili saveznici “žele opet da vide ovakve napade“.

On je takođe rekao da je Poljska bila otvorena za ideju obaranja ruskih raketa koje su išle ka teritoriji NATO-a dok su još bile iznad ukrajinskog tla.

Ovde nam je potrebna jasna saradnja unutar NATO-a, jer takve akcije zahtevaju takvu zajedničku odgovornost NATO-a. Mi smo otvoreni za to, logika pokazuje da bi to bila apsolutno efikasnija akcija, ocenio je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je takođe saopštio da će zatražiti sednicu SB UN zbog ruskih napada, kao i da Kijev očekuje konkretne korake svojih zapadnih partnera da ojača svoju protivvazdušnu odbranu i zaštiti svoj energetski sektor tokom samita NATO ove nedelje.

Tusk je dodao da se u vladi Poljske razgovara o načinima da se pomogne u snabdevanju Ukrajine energijom pre zime, dok Rusija cilja ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Očekuje se da će Zelenski krenuti na samit u Vašington kasnije tokom dana, nakon što završi posetu Poljskoj, navodi Rojters.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Svet

Pod ruševinama su bila zarobljena 154 učenika, a 132 su spasena i smeštena u bolnice zbog povreda, izjavio je portparol policije u nigerijskoj saveznoj...

Zanimljivosti

  Na Instagram profilu frizerskog salona Kluk cuts iz San Hosea u Kaliforniji osvanuo je snimak neobične transformacije koja je oduševila pratioce. „Ovo je prvi put...

Crvena zvezda

Novi krilni napadač Crvene zvezde Puma Rodrigez rekao je danas da jedva čeka da oseti atmosferu pune „Marakane“, a prvu priliku da zaigra na...

Saveti

Naizgled obična aktivnost kao što je košenje trave može imati značajan uticaj na naše zdravlje, pokazuju rezultati nedavnih istraživanja. Naučnici su otkrili da redovno...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.