Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ukrajina 💣

RUSKI IZVORI TVRDE: Iskander-M uništio 2 HIMARS-a i 60 vojnika u Ukrajini!

Ruski Izvori Tvrde Iskander M Unistio 2 Himars A I 60 Vojnika.jpg

Rusko-ukrajinski sukob koji se odvija na tlu Ukrajine nastavlja da se širi na nove regione, a poslednji događaji u Sumskoj oblasti svedoče o sve većem uključivanju ruskih jedinica u konfrontaciju.

Prema poslednjim informacijama, ruske snage su zauzele dva strateški važna naselja u Sumskoj oblasti, a ukrajinska komanda je pokušala da odgovori na ovo manevrisanje Oružanih snaga Rusije prebacivanjem velikih snaga na pomenuto područje.

 

 

Međutim, ukrajinski pokušaj je otkriven i uništen, a ruski izviđački dron snimio je kretanje kolone ukrajinskih trupa u Sumskoj oblasti noću. Odmah nakon što su se zaustavili u selu Stetkovka, koordinate su prosleđene posadi Iskander-M operativno-taktičkog raketnog kompleksa, koja je zatim izvršila precizan udar na parkiranu grupu trupa korišćenjem kasetne bojeve glave. Uništeno je 12 vozila, 7 terenaca, kamion sa municijom, kao i poljski depo artiljerijske municije, dok ruski izvori tvrde da je više od 60 pripadnika ukrajinskih oružanih snaga stradalo na licu mesta. Snimak izviđačke bespilotne letelice jasno prikazuje razmere štete koju je naneo Iskander, čime se ističe efikasnost ove ruske vojne tehnologije u borbi.

ISkander uništio HIMARS instalacije na jugu Ukrajine

Nastavljajući sa svojom intenzivnom upotrebom, operativno-taktički raketni kompleks Iskander-M je ponovo bio u akciji na jugu Ukrajine, gde je uništio dve MLRS instalacije i vozila za pratnju u Hersonskoj oblasti. Ove instalacije su bile opremljene taktičkim raketama ATACMS, postavljene na vozila za napad na Krim, ali su bile mete preciznog udara Iskandera.

Pored toga, Iskander-M je prethodno uništio i tri HIMARS instalacije, čime je naneta značajna šteta ukrajinskim oružanim snagama, s obzirom na važnu ulogu koju su ovi sistemi imali u operacijama ukrajinske vojske. Ovi incidenti jasno pokazuju da je svaki put kad se spomene Iskander, negde u Ukrajini nastala prilična šteta, ističući tako efikasnost i razornu moć ovog raketnog sistema.

 

 

Iskander-M: Detalji o raketnom kompleksu

Iskander-M je operativno-taktički raketni kompleks sa dometom od skoro 500 kilometara, koji može biti naoružan različitim konvencionalnim bojevim glavama, uključujući bojevu glavu kasetne municije, bojevu glavu sa pojačanom eksplozijom sa eksplozivom gorivo-vazduh, visokoeksplozivnu fragmentacionu bojevu glavu, penetrator tla za razbijanje bunkera i elektromagnetni impulsni uređaj za antiradarske misije. Ovaj raketni sistem se koristi ubedljivo najčešće od početka eskalacije sukoba u Ukrajini pre dve i po godine, a ruska vojska se sve više oslanja na njegovu efikasnost u brzom gađanju novootkrivene vojne opreme ili grupa ljudstva visoke vrednosti.

Rusija je povećala proizvodnju raketa Iskander-M nakon početka svoje “specijalne vojne operacije” u Ukrajini pre više od dve godine, a drastično je pojačala korišćenje ovog sistema u poslednjih nekoliko meseci, nanoseći značajnu štetu ili uništavajući desetine ukrajinskih ciljeva od visokog značaja.

 

 

oruzjeonline.com

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Lepota i Moda

Margo Robi i njen suprug Tom Akerli su imali sastanak na Vimbldonu! Par, koji čeka svoju prvu bebu, je bio nasmejan i držao se za...

Zadruga

Desio se još jedan presek u Eliti tokom finalne večeri, a saopšteno je i ko sledeći napušta takmičenje. Iz rijalitija je ispada Milena Kačavenda,...

Horoskop

Da li ste spremni da zaronite u intrigantni svet astrologije i otkrijete misteriju iza strogog ponašanja određenih horoskopskih znakova kod žena? Danas otkrivamo četiri...

Zdravlje

Često ljudi osuđuju one koji ostavljaju neoprano posuđe u sudoperu, nazivaju ih neurednima i prljavima. Kaže se da je kuhinja srce svakog doma i...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.