Connect with us

Hi, what are you looking for?

Lepota i Moda

Farbanje kose kod kuće – DeSIGNIA.rs

Farbanje Kose Kod Kuce Designiars.jpg

Profesionalno farbanje kose može vas skupo koštati, zbog čega je zaista primamljivo da se ofarbate sami. Farbanje kose kod kuće je takođe lakše, jer omogućava brze popravke i promenu boje po želji. 

Već neko vreme postoji ubeđenje da je kupovna farba loša za kosu, ali s obzirom da su se njihove formule promenile, možda i nisu toliko opasne. 

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

Evo šta kažu stručnjaci.

Razlika između kupovne farbe i profesionalne farbe

Najveća razlika između kupovne farbe i profesionalne farbe je u tome što sa prvom dobijate proizvod jedne veličine koji odgovara svima, dok sa drugom dobijate prilagođeni tretman. Istorijski gledano, kupovna farba za kosu često sadrži agresivnije formule – posebno veće nivoe amonijaka – što može više oštetiti vaše pramenove. Ovo je posebno tačno kada se ide na ekstremnu promenu. 

Da li je kupovna farba loša za vašu kosu? 

Istina je da ni prva ni druga nisu „dobre“ za vašu kosu. Obe opcije mogu napraviti štetu, ali u salonu imate profesionalca koji nadgleda proces i prilagođava ga vašim potrebama što farbu može učiniti manje štetnom.

Zanimljivo je da su stare formule za farbanje bile štetne i nepredvidive u smislu rezultata, ali nove su mnogo bolje.

„Postoje neke formule koje nisu tako oštre kao što su nekada bile i sada postoji mnogo različitih boja koje možete izabrati na osnovu vašeg željenog cilja“, primećuje frizerka Kejtlin Elsvort, osnivačica The Roslin. 

kosa

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.

 

Sid Šaris, stručnjak za kosu i osnivač ,,Destroy The Hairdresser“, se slaže i napominje da su farbe u kutijama u poslednje vreme zaista dobre, prenosi Real Simple.

„Moderne verzije često imaju hidratantne sastojke i manje hemikalija. Oni su poput šminke za kosu“, kaže ona. „Međutim, oni i dalje ne mogu da se prilagode vašoj jedinstvenoj istoriji kose i teksturi kao što to može profesionalna farba. 

Prednosti:

 • Jeftinija 
 • Pogodnije je to učiniti kod kuće 
 • Ne morate čekati zakazivanje
 • Postoji mnogo boja koje možete izabrati 
 • Odlično za privremene ili brze promene

Nedostaci: 

 • Možete pogrešiti ako ne sledite uputstva 
 • Može biti skuplje ako vam je potrebna profesionalna popravka 
 • Možda neće izgledati profesionalno
 • Rezultati mogu izgledati jednodimenzionalno
 • Nije lako napraviti velike promene, kao što je promena iz tamne u svetlu ili obrnuto 

   

   

 

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Možda vas zanima.. 🫣

Lepota i Moda

Margo Robi i njen suprug Tom Akerli su imali sastanak na Vimbldonu! Par, koji čeka svoju prvu bebu, je bio nasmejan i držao se za...

Lepota i Moda

AFF / Alamy / Alamy / Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.   Malo koja frizura je postala toliko ikonična kao što...

Lepota i Moda

Megan Markl i princ Hari se retko pojavljuju u javnosti, a kada se to dogodi najviše se priča o modnom odabiru vojvotkinje od Saseksa.

Lepota i Moda

  Salma Hajek i njen suprug Fransoa Henri Pinolt bili su ovih dana na Vimbldonu, kako piše British Vogue. Njihove fotografije sa tribina ubrzo...

Copyright 2024 © Lajk Media d.o.o. Sva prava zadržana.