Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja
- soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- šolja vode
- so po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompire, pa ih kratko obarite i iseckajte na kockice. Umešajte sa seckanim crnim lukom i začinima. Posolite. Po tri kore odvojite sa strane. Svaku premažite uljem, pa ih poređajte jednu preko druge. Preko treće kore, na duži kraj, rasporedite fil, pa urolajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu premažite mokrim rukama, pa četkicom sa uljem. Pecite pitu sa krompirom oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prokuvajte posoljenu vodu pa je sipajte preko gotove pite. Na kraju je prekrijte folijom 10 ak minuta. Secite i služite. Bon appetit!
Sa sočnim nadevom, uzećete parče više.
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
Ovakvo predjelo do sada niste jeli, gosti će ga obožavati.
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Trik iskusnih domaćica koji provereno radi, za najbolje uštipke.
Svaki zalogaj je raj za nepca.