Sastojci
za 6 osoba
- 1,5 l vode
- 400 g bundeve (iseckane na kockice)
- 3 šargarepe (iseckane na kolutice)
- 2 crna luka
- so, biber
- svež peršun
- 2-3 čena belog luka
Priprema
U lonac sa 1,5 litra vode stavite luk, šargarepu, bundevu i krompir pa kuvajte 20 do 25 minuta. Propasirajte povrće štapnim mikserom da dobijete gustu smesu, pa vratite na šporet, posolite i pobiberite. Kuvajte još 2 minuta nakon što provri, pa skinite sa ringle, dodajte sveže seckani peršun i beli luk, pa izmešajte.
Zdrav i ukusan, a bundeva mu daje posebnu aromu.
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
Ovakvo predjelo do sada niste jeli, gosti će ga obožavati.
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
Dodajte pavlaku kao prilog.
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
Ovakvo predjelo do sada niste jeli, gosti će ga obožavati.
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.
Dodajte prilog po želji i uživajte.