Potrebno je:
- 340 g šampinjona
- 3 čena belog luka
- 2,5 kašike putera
- 225 g testenine po želji
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica timijana, po želji
- 1/4 šoljerendanog parmezana, po želji
- seckani peršun za ukrašavanje
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk. Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite nekih minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte. Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.
U slasnoj kombinaciji pečuraka, pavlake i parmezana, najbolje stavite odmah duplu meru.
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Medena poslastica, za sve generacije.
Dodajte pavlaku kao prilog.
Ukusa koji priča priče, za pravo uživanje.
Ovakvo predjelo do sada niste jeli, gosti će ga obožavati.
Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.