Potrebno je:
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 2 kašike ulja
- 300 g mlevenih oraha
Za fil:
- 12 žumanca
- 1 jaje
- 13 kašika šećera
- 200 g čokolade za kuvanje
- 125 g maslaca
- 125 g margarina
- 1 kesica vanilinog šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. 6 belanca umutite sa 6 kašika šećera, pa umešajte kašiku brašna, kašiku ulja i 12 kašika mlevenih oraha. Varjačom polako promešajte. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na taj način napravite još jednu koru. Prohlađene kore secite uzduž da se od jedne dobiju dve. Jaja i žumanca umutite sa šećerom, pa sipajte u šerpu i kuvajte 15 minuta na pari, uz neprestano mešanje. Umešajte čokoladu za kuvanje i mešajte dok se ne otopi. Zatim umutite maslac sa margarinom pa umutite sa dobro prohlađenim filom. Stavite koru na tacnu pa četvrtinu fila, koru, fil, 4 kore, 4 reda fila. Završite tortu filom i ukrasite je. Prijatno!
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i orasima nestaće sa stola odmah.
Fenomenalna poslastica odlično se slaže sa šoljom kafe.
Lepa Brena već decenijama važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda kako na ovim prostorima tako i širom regiona. Pored toga što ima karijeru o kojoj mašta svaka pevačica, odlično se snalazi u kuhinji, a njene specijalitete najviše vole suprug Boba i sinovi Viktor i Stefan, kao i pastorak Filip, sa kojim je oduvek u odličnim odnosima. Svi koji su probali ovu neodoljivu poslasticu kažu da je savršena za sve prilike.
Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Fenomanalna poslastica u očaravajućem spoju ukusa.
Slatki i ukusni kolači, ukusa koji priča priče.
Slatkiš bez mane. po starom receptu.
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.
Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje.