Potrebno je:
- 100 g suvog grožđa
- 1 šolja jogurta
- 1 šoljica ulja
- 3 šoljice mleka
- 3 šoljice brašna
- 3 šoljice griza
- 1 prašak za pecivo
Za sirup:
- 500 g šećera
- sok od jednog limuna
- 500 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepni. U jednoj posudi pomešajte suvo grožđe, ulje, mleko, brašno, griz i prašak za pecivo. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Secite na kockicePeći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min. Iseći na kockice. U vodi razmutite šećer pa dodajte limunov sok. Ostavite da vri 5 minuta. Prelijte vruću baklavu sa hladnim sirupom. Prijatno!
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
Neodoljiva i sočna, a pistaći joj daju poseban šmek.
Ako volite klasičnu baklavu, njenu voćnu varijantu ćete obožavati.
Fenomanalna poslastica u očaravajućem spoju ukusa.
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
Puno zdravlja, sreće i mira želimo vam za Božićne praznike. Mir Božiji Hristos se rodi!
Služite uz prepečen hleb.
Desert za sva vremena, ukusa koji priča priče.
Jelo bez mane, za lepo veče sa prijateljima.