Potrebno je:
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 250 g putera
- 2 kutije piškota
- šlag
- malo mleka
Priprema:
U jednoj šerpici, na srednjoj vatri, mešajte žumanaca sa čokoladom izlomljenom na kockice, sve dok se ne otopi. Penasto umutite belanca pa u to dodajte šećer u prahu i prethodnu smesu. Puter penasto umutite pa u njega dodajte čokoladni fil. Dno i stranice kalupa obložite piškotama umočenim u mleko. Zatim sipajte fil. Preko nanesite šlag pa zatvorite piškotama. Na kraju, opet nanesite šlag. Stavite tortu 2 sata u zamrzivač pa je prebacite u frižider. Prijatno!
Fenomenalna poslastica odlično se slaže sa šoljom kafe.
Lepa Brena već decenijama važi za jednu od najvećih muzičkih zvezda kako na ovim prostorima tako i širom regiona. Pored toga što ima karijeru o kojoj mašta svaka pevačica, odlično se snalazi u kuhinji, a njene specijalitete najviše vole suprug Boba i sinovi Viktor i Stefan, kao i pastorak Filip, sa kojim je oduvek u odličnim odnosima. Svi koji su probali ovu neodoljivu poslasticu kažu da je savršena za sve prilike.
Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu sa tri fila i kremom od pistaća po receptu Dragane Varevac iz Kraljeva
Fenomanalna poslastica u očaravajućem spoju ukusa.
Slatki i ukusni kolači, ukusa koji priča priče.
Slatkiš bez mane. po starom receptu.
Neodoljiva i slatka poslastica, najbolje odmah stavite duplu meru.
Kolač koji osvaja od prvog zalogaja, za pravo uživanje.