Potrebno je:
- 4 jaja
- 4 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 300 g mlevenih pistaća
- Za krem:
- 500 g švapskog sira
- 300 g šećera u prahu
- 2 kašičice meda
- 2 kesice šlaga
- 50 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pistaće operite od soli, pa ih osušite i sameljite. Belanca odvojite od žumanaca. Zatim penasto umutite žumanca ps im dodajte brašno. Umutite belanca u čvrst sneg, pa im umešajte kašiku po kašiku šećera. Mutite sve dok ne dobijete kompaktnu smesu, pa umešajte belanca u žumanca. Lagano sjedinite pa dodajte mlevene pistaćima. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Nakon što se kora prohladi, ostavite na podmetaču pa kalup sa štipaljkom vratite oko kore. Šlag umutite sa mlekom. Zasebno umutite ostale sastojke pa ih sjedinite sa šlagom. Sipajte u podmazan kalup preko kore pa ostavite u frižideru bar šest sati. Dekorišite kolač seckanim pistaćima.
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
Po starom receptu, vraća u dane detinjstva.
Kolač kao osmišljen za slavsku trpezu, po receptu bez mane.
Ako volite slatkiše, ovaj sa kafom ćete obožavati.
Kolač bez mane raspametiće i one koji ne vole slatko.
Ukusna i kremasta, pravićete stalno.
Fenomanalna poslastica u očaravajućem spoju ukusa.
Slatki i ukusni kolači, ukusa koji priča priče.
Slatkiš bez mane. po starom receptu.