Potrebno je:
- 300 g brašna
- 150 ml mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike ulja
- 1 prstohvat soli
Za nadev:
- 100 g čokolade
- 50 g krema
- 1 šolja mleka
- po želji mlevenih oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Prvo umesite testo. U činiju stavite brašno, prašak za pecivo, vode i soli i rukom umesite testo. Zatim ga oklagijom razvijte i stavite u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni 15 minuta na 250 stepeni. Kada je testo gotovo, umotajte ga u vlažnu krpu i pustite da odstoji pet do deset minuta. Za to vreme, rastopite čokoladu u mleku (treba biti gušći sos), onda tu čokoladu pomešajte sa kremom i premažite testo. Pospite ga mlevenim orasima i na kraju dodajte još malo čokolade preko pice. Bon appetit!
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Hrskavih kora i sočnog nadeva, ovakvu do sada niste jeli.
Savršena za lepo druženje sa prijateljima.
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.
Italijanski klasik na drugačiji način.
Savršena poslastica raspametiće i one izbirljive.
Poslastica ukusna kao da ste se trudili satima.
Fenomenalan desert ukusa kao da ste pravili satima.