Potrebno je
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 75 g putera
- 2 kašike mlevene kafe
- 2 kašike kakaoa
- 50 ml mleka
- pola kesice praška za pecivo
- 180 g brašna
- 50 g čokolade za kuvanje
Za preliv:
- 200 g neslanog krem sira
- 100 g šećera
- kesica vanilinog šećera
- 2 kašike brašna
Priprema:
Puter sa šećerom penasto umutite, pa dodajte jaja. Potom dodajte kakao prah, mlevenu kafu, mleko i otopljenu čokoladu. Odvojeno odvojite 2 kašike biskvita sa strane u manju kesu. Izlijte ostatak biskvita u manji pleh. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite kolač iz rerne pa stavite umućeni preliv. Preko dodajte odvojeni deo biskvita pa uradite šare po želji. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim vratite u rernu i peći još 20 minuta na 180 stepeni.
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
Čokoladni kolač sa kafom za prave sladokusce.
Neodoljivi desert savršen za iznenadne goste.
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.
Italijanski klasik na drugačiji način.
Savršena poslastica raspametiće i one izbirljive.