Potrebno je:
- 250 g omekšalog maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kašičice meda
- 1 kašika rendane korice limuna
- prstohvat soli
- 500 g brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 4 kašike soka od limuna
Za posipanje:
- 2 kesice vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite maslac sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i medom.Umešajte koricu limuna, prstohvat soli, brašno, prašak za pecivo i limunov sok. Zamesite glatko testo pa ga upakujte u kesicu i ostavite sat vremena u frižideru. Kratko premesite testo bez dodavanja brašna. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na 5mm debljine. Isecite oblike po želji. Četkicom sa malo vode premažite nepečene keksiće pa pospite vanilinim šećerom. Pecite keksiće 12 do 13 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, tj.dok ne porumene.
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.
Slatki i neodoljivi, a kikiriki puter daje posebnu draž.
Hrskavi i preukusni, uživaćete u svakom zalogaju.
Neodoljivi zalogajčići kojima cimet daje poseban šmek, najbolje odmah stavite duplu meru.
Fenomenalan kolač ukusa koji priča priče.
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.
Neodoljiva i slatka, uzećete parče više.
Neodoljive krofne raspametiće i one izbirljive.
Čokoladni kolač sa kafom za prave sladokusce.