Potrebno je
Za podlogu
- 150 g posnog keksa
- 75 g margarina
Još potrebno
- 75 g margarina
- 75 g šećera
- 400 g zaslađenog kokosovog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 zrele banane
- 300 ml biljne slatke pavlake
Dodatno
- 50 g posne čokolade ili čokolade za kuvanje
- 1 kašičica kakaoa u prahu
Priprema
Margarinom premažite kalup za tortu, pa ga obložite papirom za pečenje. Uzmite posni keks pa istopite margarin, pomešajte s keksom i sipajte u kalup. Onda poravnajte smesu i ostavite u frižideru 15 minuta. Ostatak margarina pomešajte sa šećerom i stavite na laganu vatru. Kad se rastope, promešajte i ulijte zaslađeno kokosovo mleko. Zatim kuvajte dva do tri minuta, dok se ne stisne i ne poprimi zlatnu boju. Sklonite sa šporeta i dodajte ekstrakt vanile. Potom, prelijte pripremljeni fil preko keksa i ostavite u frižideru bar sat vremena. Banane iseckajte na kriške i složite ih preko fila. Umutite biljnu slatku pavlaku pa premažite tortu. Vratite tortu u frižider. Prelijte rastopljenom posnom čokoladom (čokoladom za kuvanje) ili kakaom. Servirajte hladno.
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.
Neodoljivi desert savršen za iznenadne goste.
Fenomenalan desert neodoljivog ukusa, po starom naninom receptu.
Fenomenalan desert ukusa kao da ste pravili satima.
Fenomenalni desert koji odlično ide sa šoljom čaja.
Fenomenalan kolač ukusa koji priča priče.
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.
Neodoljiva i slatka, uzećete parče više.
Neodoljive krofne raspametiće i one izbirljive.