Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 2 kg krompira
- 4 glavice crnog luka
- 1 šolja ulja
- soli po ukusu
- 1 kašičica bibera
Za preliv:
- šolja vode
- so po potrebi
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oljuštite krompire, pa ih kratko obarite i iseckajte na kockice. Umešajte sa seckanim crnim lukom i začinima. Posolite. Po tri kore odvojite sa strane. Svaku premažite uljem, pa ih poređajte jednu preko druge. Preko treće kore, na duži kraj, rasporedite fil, pa urolajte. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Pitu premažite mokrim rukama, pa četkicom sa uljem. Pecite pitu sa krompirom oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prokuvajte posoljenu vodu pa je sipajte preko gotove pite. Na kraju je prekrijte folijom 10 ak minuta. Secite i služite. Bon appetit!
Neodoljiva pita budi sva čula.
Sa sočnim nadevom, uzećete parče više.
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
Neodoljiva pita raspametiće i one izbirljive.
Neodoljiva pasta, ukućani će stajati u redu za još.
Jednostavan trik koji provereno radi.
Slasno predjelo uspeće i početnicima.
Ako volite običnu kafu, ovu ćete obožavati.