Potrebno je:
- 200 g brašna
- 1 jaje
- 150 ml jogurta
- 1 kašika rakije
- kesica praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaje, pa sipajte jogurt i so. Dodajte rakiju, brašno i prašak za pecivo, pa varjačom dobro promešajte. Kad smesa postane žitka i gušća od one za palačinke, znaćete da ste dobro napravili. Sipajte ulje u tiganj pa zagrejte. Kašikom premazanim hladnim uljem vadite uštipke i stavljajte u tiganj. Nemojte da pečete na najjačoj temperaturi, da ne bi izgorele. Stavljajte ih na papirni ubrus da se ocede od viška ulja. Služite tople uštipke uz prilog po želji.
Jednostavan trik koji provereno radi.
Italijanski klasik na drugačiji način.
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Jelo bez mane, za lepo veče sa prijateljima.
Slasni ušipci za pravo uživanje.
Biće sočan i kremast, a ovi sastojci mu daju šmek.
Pecivo bez premca ukusa koji se pamti.
Mekane i neodoljive, najbolje odmah stavite duplu meru.
Sočna krem čorba zagrejaće vam organizam u trenu.