Evo jednostavnog recepta za ukusan gulaš:
Sastojci:
- 600 g goveđeg mesa (najbolje plećke ili buta)
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 3 srednja krompira
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- 2 paradajza
- 2 kašičice slatke paprike u prahu
- 1 kašičica ljute paprike (po želji)
- 1 lovorov list
- 1,5 l vode ili goveđeg bujona
- So i biber po ukusu
- 3 kašike ulja ili svinjske masti
- 1 kašičica brašna (po želji, za zgušnjavanje)
Priprema:
Goveđe meso isecite na kocke veličine zalogaja. U velikoj šerpi zagrejte ulje ili mast. Stavite meso i pržite ga na srednje jakoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. Iseckajte crni i beli luk sitno, a šargarepu, krompir i papriku iseckajte na kolutove ili kocke. Dodajte luk u šerpu i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte slatku papriku, ljutu papriku (ako volite začinjeno), i lovorov list. Promešajte sve dobro. Dodajte iseckane paradajze i povrće (krompir, šargarepu, papriku). Prelijte sve sa vodom ili bujonom. Dodajte so i biber po ukusu.
Pokrijte šerpu i kuvajte na srednje jakoj vatri 1,5 do 2 sata, povremeno mešajući, dok meso ne postane mekano i povrće skuvano. Ako je potrebno, dolivajte još malo tečnosti.
Ako želite da gulaš bude gušći, pomešajte malo brašna sa malo vode i dodajte u gulaš. Kuvajte još 10 minuta, dok se ne zgusne.
Na kraju, probajte gulaš i po potrebi dodajte još začina. Poslužite gulaš sa svežim hlebom, ili uz prilog po želji, kao što je pirinač ili testenina.
Prijatno!
Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli.
Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice.
Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće… – rekla je Ana.
Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.

Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa

Sa ovim receptnom ne možete da omanete…

Svejedno je da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro

Napravite domaći krompir paprikaš koji može da jede čitava porodica

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.

Jeste li jeli nekada čorbu po ovom receptu?
