Sastojci:
Potrebno je:
- 2 l vode
- 1 pileća leđa
- 2 pileća krilca
- 1/2 belog pilećeg mesa
- oko 30 g korena celera
- 1 šargarepa
- 1 manja glavica crnog luka
- po ukusu soli i suvog biljnog začina
- 1 jaje
- 1 kašičica ulja
- 4-5 kašika griza
- na vrh kašičice praška za pecivo
- po ukusu lista peršuna
Priprema:
U odgovarajući sud stavite pileće meso, seckan celer, šargarepu isečenu na kolutove, glavicu luka (možete predhodno da ga prepečete na foliji), nalijte vodom i stavite da se kuva dok meso ne omekša. Za to vreme viljuškom dobro umutite jaje pa dodajte ulje, griz i pecivo. Dobro sjedinite pa ostavite da griz nabubri. Skuvanu supu posolite, dodajte suvi začin i kašičicom uzimajte smesu od griza i stavljajte u supu (svaki put kašičicu prvo spustite u supu). Kada knedle isplivaju na površinu kuvajte još minut-dva pa dodajte seckan peršunov list. Poklopljenu supu ostavite da stoji do služenja.
Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:
Knedle se raspadaju koliko su meke.

Sa ovim receptnom ne možete da omanete…

Svejedno je da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro

Prženice su idealan način da iskoristite stari hleb od prethodnih dana, ali i da pripremite obrok za manje od 10 minuta. Idealne su za doručak, a odlično će poslužiti i kao večera ili užina.

Jeste li jeli nekada čorbu po ovom receptu?
