Ovaj recept je rešenje za vas, em što je jednostavan i brzo se priprema, em će ga članovi vaše porodice obožavati, ili ga već obožavaju.
Sastojci:
- 2,5 kg krompira
- 2 dl mleka
- 3 dl kisele pavlake
- 2 crna luka
- 50 g tvrdog sira
- lovorov list
- čen belog luka
- maslac
- so i biber
Priprema:
U posudu sipajte mleko i dodajte beli luk i lovorov list, prokuvajte 2-3 minuta, a zatim luk i lovor izvadite, a mleko ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte u mleko kiselu pavlaku i malo posolite.
Crni luk isecite na kolutove i dinstajte ga na maslacu.
Krompir isecite na tanje kolutove.
Dublju posudu za pečenje premažite maslacem. Po dnu složite kolutove krompira, zatim dodajte dinstan luk, a zatim opet poređajte krompir i začinite ga biberom i solju. Zatim krompiru dodajte mleko i pavlaku.
Posudu prekrijte alu folijom i ubacite je u zagrejanu rernu (180 stepeni) na 45 minuta.
Zatim narendajte sir i vratite musaku u rernu na još nekoliko minuta.
Ima dana kada samo želite da ručak bude gotov što pre i da u njega ne ulažete previše truda

Knedle se raspadaju koliko su meke.

Sa ovim receptnom ne možete da omanete…

Svejedno je da li ćete praviti od belog, crnog ili integralnog hleba. U svakoj varijanti je dobro

Napravite domaći krompir paprikaš koji može da jede čitava porodica
