Sastojci za jednu koru, suše se dve ili se u velikom plehu od rerne suši jedna pa se preseče:
Sastojci:
- 5 belanaca
- 6 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
Fil:
10 žumanaca
800 ml mleka
5 kašika kristal šećera
6 kašika gustina
250 gr margarina
200 gr čokolade
100 gr šećera u prahu ( ili po ukusu )
250 ml slatke pavlake ili 2 kesice šlaga
Priprema:
Uključiti rernu na 120 stepeni da se zagreje.
Za to vreme ulupati belanca sa šećerom da se dobije jaka i gusta pena, pa dodati širće na kraju i opet mutiti.
Činiju kada okrenete naopako i belanca ( pena ) neće napolje onda je dobro umućeno.
Istresti belanca u pleh 30 x 20 cm u slučaju da pravite jednu po jednu, a ukoliko hoćete da sušite odjenom onda u veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje.
Papir je obavezan.
Staviti na 120 stepeni sat vremena da se suši, pa još 30 minuta na 100 stepeni.
Pečenu koru ohladiti.
Dok se kora peče skuvati fil.
Razmutiti žumanca sa kristal šećerom i gustinom u malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri.
Kada provri zakuvati žumanca i mešati dok se ne zgusne.
Zatim skloniti sa vatre, dodati čokoladu i mešati dok s ene otopi. Na kraju staviti kesu ili foliju preko i ostaviti da se hladi.
Margarin sobne temperature umutiti sa šećerom u prahu pa mu dodati pola pudinga, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.
Umutiti slatku pavlaku ili šlag pa ako vam je masa za fil pregusta dodati 2 – 3 kašike pavlake ili šlaga i opet umutiti.
Traba da je fino kremasto.
Na prvu koru naneti pola fila, šlag, pa drugu koru, opet fil i ako vam je ostalo šlaga pa dekorisati po želji.
Ohladiti pa služiti.
Pr
Torta je fina kremasta, bogata lešnicima i čokoladom

Porodica Romanov je bila poslednja carska dinastija, a kocke koje vam predstavljamo u ovom receptu zovu se po njima. Ovi slasni zalogaji služeni su na njihovom dvoru pre više od sto godina

Poznata je pod imenom ptičije mleko, a svi će vam tražiti recept kada prvi put probaju

Torte sa piškotama spadaju među najlakše za pripremanje, a takođe su i veoma ukusne i izdašne

Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

Spoj mekanih kora, bogatog čokoladnog ukusa i mirisnog sirupa čini ovaj desert neodoljivim

Sočna, aromatična, sa laganom kiselkastom notom višanja, ovo je pravi izbor za uživanje u svakom zalogaju

Može se služiti kao lagan desert, užina ili čak doručak

Ovaj moćni napitak pomaže u čišćenju jetre, poboljšava cirkulaciju i jača imunitet zahvaljujući bogatstvu vitamina, minerala i antioksidanasa
