Sastojci:
1 šolja griza
1 šolja brašna
1 šolja ulja
1 šolja šećera
12 šolje mleka
1 jaje
1 prašak za pecivo
1 vanilin secer
12 kesice cimeta
2 rendane jabuke
Preliv:
4 kašike šećera
4 kašike mleka
4 kašike ulja
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Umutiti jaje sa šećerom, pa dodati griz, brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, mleko, ulje, jabuke, cimeta. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok kolač ne porumeni. Vruć kolac preliti prelivom. Za preliv sjediniti na tihoj vatri sve sastojke.
Poslastica koja je brzo gotova.

Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

Spoj mekanih kora, bogatog čokoladnog ukusa i mirisnog sirupa čini ovaj desert neodoljivim

Sočna, aromatična, sa laganom kiselkastom notom višanja, ovo je pravi izbor za uživanje u svakom zalogaju

Može se služiti kao lagan desert, užina ili čak doručak
