Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Recepti 👩‍🍳

ČOKOLADNI MUS Lagani dezert za poželeti, topi se ustima, a priprema ne može biti brža

Cokoladni Mus Lagani Dezert Za Pozeleti Topi Se Ustima A.jpg

Mus je lagani, kremasti dezert koji se obično priprema od čokolade, voća, kvasca ili drugih bogatih sastojaka. Njegova karakteristična osobina je vazdušasta tekstura koja se postiže laganim mešanjem sastojaka poput umućenih belanaca, pavlake ili maslaca.

Mus je vrlo popularan zbog svoje nežne i lagane teksture, koja se topi u ustima. Obično se servira ohlađen, a često se ukrašava šlagom, rendanom čokoladom, voćem ili kvascem.

Idealno je za elegantne prilike, jer se lako prilagođava različitim ukusima i može se servirati u malim čašama ili posudama, što daje poseban vizuelni efekat.

Evo recepta za jednostavan čokoladni mus:

Sastojci:

  • 200 g crne čokolade (najbolje 70% kakaoa)

     

  • 300 ml slatke pavlake (za šlag)

     

  • 2 kašičice šećera u prahu (po želji, u zavisnosti od toga koliko volite slatko)

     

  • 2 jajeta (odvojeni žumanci i belanci)

     

  • prstohvat soli

Priprema:

Iseckajte čokoladu na male komade i otopite je na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, povremeno mešajući. Ostavite da se malo ohladi. U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsta, ali pazite da ne preterate da ne bi postala puter.

U drugoj posudi umutite belance sa prstohvatom soli dok ne postane čvrst sneg. Dodajte otopljenu čokoladu u žumanca i dobro promešajte, zatim pažljivo dodajte umućenu pavlaku, mešajući lagano špatulom. Na kraju, pažljivo dodajte umućeni sneg od belanaca.

Prebacite mus u čaše ili činije, i stavite ih u frižider da se ohlade i stegnu, oko 3-4 sata (po mogućstvu, ostavite ga da stoji preko noći). Poslužite sa šlagom ili rendanom čokoladom po želji.

Uživajte! 

 

 

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:

 

 


Aromatični desert uspeva svima, a pomera granice dobrog ukusa.

mus od maline

Čokoladni ili voćni, nećete da pogrešite koji god da izaberete.

mus od čokolade

Napravite brzo i lako čokoladni mus. Mekan i kremast, topi se u ustima.

kazandibi

Kazandibi u prevodu znači dno kazana.

mus

Idealno je za elegantne prilike, jer se lako prilagođava različitim ukusima i može se servirati u malim čašama ili posudama, što daje poseban vizuelni efekat

meringe desert

Priprema je jednostavna, a rezultat je preukusni rolat koji se topi u ustima

kolač

Poslastica koja je brzo gotova.

ČOKOLADNA KREMASTA FANTAZIJA Ledeni vetar torta i ledi i sladi

Upustite se u ledenu avanturu i uživajte

kolač

Spoj mekanih kora, bogatog čokoladnog ukusa i mirisnog sirupa čini ovaj desert neodoljivim

Možda vas zanima.. 🫣

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 3 jajeta prstohvat soli 50 g kukurznog skroba 150 g šećera 800 ml mleka 10 g vanilinog šećera 70 g maslaca 200...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: Za podlogu: 200 g prezli 200 g putera Za punjenje: 320 g rikota sira 120 g krem sira 100 g maslina bez...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je 150 ml vode 150 g kristal šećera 100 g margarina 50 g crne čokolade za kuvanje 100 g mlevenih pečenih lešnika 200...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 3 zrele banane 80 g rastopljenog putera 100 g šećera 1 jaje, umućeno 1 kašičica vanilinog ekstrakta 1 kašičica sode bikarbone soli,...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 230 g slanine 600 g krompira, seckanog 100 g crnog luka, seckanog 100 g crvene paprike, ceckane 850 ml pilećeg bujona 230...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: Za testo: 400 g brašna 250 g maslaca 5 kašika šećera 1 jaje kesica vanilinog šećera kašičica praška za pecivo Za fil: 1...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: Za koru: 5 jaja 5 kašika brašna 2 kašike ulja 2 kašike vode 3 kašike ajvara 2 kašike kisele pavlake pola kesice...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 5 jaja 150 g brašna 250 ml vode ½ putera (125 g) prstohvat soli Za fil: 600 ml mleka 3 kese pudinga...

Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅