Tiramisu čizkejk se topi u ustima, savršena kombinacija dva popularna kolača.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 5 kašika rastopljenog putera
- 60 g šećera
- 1 kašika kakao praha
Za fil:
- 230 g krem sira, omekšanog
- 360 g šećera
- 60 g kukuruznog skroba
- 4 velika jajeta
- 80 ml ruma
- 80 ml kuvanog espresa ili crne kafe
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 12 piškota
Za serviranje:
- 470 g šlaga
- 60 g kakao praha, za posipanje
- 2 kašike čokoladnih strugotina
Priprema:
Za ovaj kolač zagrejte rernu na 165 stepeni C i podmažite kalup za torte. Napravite koru tako što ćete u velikoj činiji da pomešate mleveni keks, šećer i kakao prah. Utisnite smesu u pripremljeni kalup. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi mikserom da umutite krem sir i šećer dok ne postanu potpuno glatki i mekani. Dodajte kukuruzni skrob, a zatim dodajte jaja. Dodajte rum, kafu i vanilu.
Sipajte 1/2 fila u kalup za tortu, dodajte sloj piškota, pa prelijte ostatkom fila i pecite 1 sat i 20 minuta. Isključite rernu i ostavite da se kolačohladi u rerni, 1 sat, a zatim stavite u frižider dok se potpuno ne ohladi, 4 sata ili do preko noći. Kada je spremno za serviranje, premažite šlagom, pospite kakao prahom i čokoladnim strugotinama. Uživajte.
Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:
Pohvaliće ga i vrsni poznavaoci „slatkog programa“.

Napravi se lako, a pojede još brže.

Slatkiš bez premca, po receptu bez mane.

Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.

Neodoljiva poslastica za sve prilike…

Čudo torta je pravi izbor, svi će vas pole pitati za recept

Idealno je za elegantne prilike, jer se lako prilagođava različitim ukusima i može se servirati u malim čašama ili posudama, što daje poseban vizuelni efekat

Priprema je jednostavna, a rezultat je preukusni rolat koji se topi u ustima

Poslastica koja je brzo gotova.
