Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Recepti 👩‍🍳

LISNATA POGAČA Testo mekano kao duša, ukrasiće vašu trpezu i zasititi stomake ukućana

Lisnata Pogaca Testo Mekano Kao Dusa Ukrasice Vasu Trpezu I.jpg

Sastojci:

Potrebno je:

  • 400 ml mlake vode
  • 200 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 belance
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašičice soli
  • 100 g integralnog pšeničnog brašna
  • 800 g belog brašna

Za premazivanje:

  • 200 g margarina
  • 1 žumance
  • 30 g crnog susam i susama
  • 4 kašika kisele pavlake

Priprema:

Aktivirati kvasac. Pomešati mlako mleko, vodu, dodati šećer i isipati kvasac. Promešati pa dodati par kašika brašna. Ostaviti par minuta da krene. U preostalom brašnu napraviti udubljenje, dodati ulje, jaje, umućeno belance, so i isipati nadošli kvasac. Mešati varjačom, a zatim mešenje završite rukom. Nauljiti posudu, stavite testo, pokrijte i ostavite da se udvostruči. Naraslo testo premesiti i razviti oklagijom. Premazati pavlakom i narendati zamrznuti margarin. Uviti u rolat, a rolat preseći na 5 dela i staviti jedan preko drugog dela. Pokriti i ostaviti desetak minuta. Nakon tog vremena razviti oklagijom testo u krug, a krug preseći točkićem za testo kao za kiflice. Smotati kiflice, a samo tri trougla prerezati točkićem za testo, pa uvrnuti kroz prorez dva puta da se napravi spirala od testa. Svaku kiflicu preseći nožem na polovinu pa ređati u šerpu u kojoj će se peći. Preko poređanih kiflica staviti i one tri spuralno uvijena dela. Premazati umućenim žumancetom i posuti crnim susamom i susamom. Rernu ugrejati na najjače i peći prvih 10 minuta, a zatim smanjiti rernu na 180 C i dopeći još 30 minuta.

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Facebooku.:

@moja.trpeza

Savršene mekane i hrskave pletenice Sastojci: 300g brašna T-400 200g kukuruznog brašna 1 jaje 250ml mleka Kvasac za pecivo Ulje So, šećer Priprema: 1. U posudu staviti jaje, kvasac i toplo mleko, mutiti dok se ne sjedini. 2. Dodati ulje, kukuruzno i obično brašno, pa mesiti dok testo ne postane glatko . 3. Ostaviti da odstoji 2 sata, pa premestiti i ostaviti još pola sata. 4. Podeliti na 12 delova, napraviti loptice, premazati uljem i ostaviti 10 minuta. 5. Razviti, zarolati i oblikovati pletenicu. Ponavljati postupak sa ostatkom testa. 6. Ostaviti da nadođe, premazati jajetom i peći 20 minuta na 180°C. 7. Pokriti mokrom krpom i čekati da se prohlade, uživajte u hrskavoj i mekanim pletenicama

♬ original sound – Moja Trpeza


Mekani, šupljikavi uštipci fantastičnog ukusa

pita

Iako postoje brojne vrste pita, ovaj recept je savršen za one koji žele da pripreme sočnu, aromatičnu pitu bez previše muke

proja

Brzi doručak za sve generacije.

pecivo

Odlične su i kao doručak, večera, a dobije se velika količina pa će ostati i za sutradan.

paprike

Jednostavno jelo koje može da se jede kao bilo koji obrok.

Možda vas zanima.. 🫣

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 3 jajeta prstohvat soli 50 g kukurznog skroba 150 g šećera 800 ml mleka 10 g vanilinog šećera 70 g maslaca 200...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: Za podlogu: 200 g prezli 200 g putera Za punjenje: 320 g rikota sira 120 g krem sira 100 g maslina bez...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je 150 ml vode 150 g kristal šećera 100 g margarina 50 g crne čokolade za kuvanje 100 g mlevenih pečenih lešnika 200...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 3 zrele banane 80 g rastopljenog putera 100 g šećera 1 jaje, umućeno 1 kašičica vanilinog ekstrakta 1 kašičica sode bikarbone soli,...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 230 g slanine 600 g krompira, seckanog 100 g crnog luka, seckanog 100 g crvene paprike, ceckane 850 ml pilećeg bujona 230...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: Za testo: 400 g brašna 250 g maslaca 5 kašika šećera 1 jaje kesica vanilinog šećera kašičica praška za pecivo Za fil: 1...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: Za koru: 5 jaja 5 kašika brašna 2 kašike ulja 2 kašike vode 3 kašike ajvara 2 kašike kisele pavlake pola kesice...

Recepti 👩‍🍳

Potrebno je: 5 jaja 150 g brašna 250 ml vode ½ putera (125 g) prstohvat soli Za fil: 600 ml mleka 3 kese pudinga...

Molimo sve online portale, ako kopirate članak sa našeg portala NAVEDITE NAS KAO IZVOR. ✅