Potrebno je:
Za testo:
- 250 g brašna
- 7 kašika soka od pomorandže
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašika šećera
- 175 g margarina
Za fil:
- 1 kg jabuka
- 3 kašike šećera
- 3 kašike soka od pomorandže
- 2 kašike cimeta
- 3 kašike prezli
I još:
- 3 kašike džema od kajsija
- 4 kašike prezli
Priprema:
Testo: Pomešajte prosejano brašno, šećer i so. U drugoj činiji umutite hladan margarin, pa postepeno dodajte brašno i na kraju sok. Kada testo postane kompaktno stavite ga u frižider dok napravite fil. Fil: Narendajte očišćene jabuke, pospite sokom, šećerom i cimetom, te dodajte prezle. Ostavite da odstoje. Testo rastanjite na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od pola centimetra i stavite u podmazan kalup za tortu kao koru. Višak sklonite i zajedno s kalupom stavite još pet minuta u frižider. Rastanjite ostatak testa, isecite na trake. Izvadite pitu iz frižidera, premažite džemom, pospite s pola količine prezli i rasporedite fil. Odozgo stavite preostale prezle i poređajte trake uzduž i popreko. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko jedan sat.
Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.

Fenomenalna i drugačija, za prave sladokusce.

Pravi se lako, a preukusna.

Ukusna i drugačija, pravićete stalno.

Jelena Živanović, pevačica grupe Zana i tekstopisac, dokazala je da nije samo talentovana za muziku. Svako ko je probao njen tiramisu sa limunom tvrdi da nema boljeg. Sudeći po Jeleninoj vitkoj liniji rekli bismo i da ne goji. Kremast i sočan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

Sočna čorba sa šampinjonima greje dušu i telo.

Slasno jelo oduševiće i one koji ne vole tikvice.

Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.

Sočne i ukusne, pravićete stalno.
