Potrebno je:
- 2 jaja
- 250 g brašna
- 200 ml mleka
- 300 ml gazirane vode
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 3 jabuke
- 2 kašike putera
- 1 kašičica cimeta
- 1 vanilin šećer
- 1/4 kašičice muskatnog oraha
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika šećera
Priprema:
Umutite sve sastojke za palačinke i pustite da odstoji 30 minuta. U tiganju otopite puter, šećer, vanilin šećer, cimet i muskatni orah sa dve kašike vode. Dodajte oljuštene i na kockice isečene jabuke i sok od limuna. Kuvajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, uz neprestano mešanje. Ispecite palačinke i nafilujte smesom od jabuka.
Savet
Preko palačinki možete staviti malo umućene slatke pavlake ili kuglu sladoleda od vanile.
Ukusne i drugačije, prste da poližete.

Idealne za bilo koje doba dana.

Sočne i ukusne, prste da poližete.

Filujte slanim ili slatkim prilogom.

Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.

Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

Fenomenalan kolač koji uspeva i početnicima.

Mekane i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.

Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.
