Potrebno je
- 150 g heljdinog brašna
- 220 g kukuruznog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kašičice soli
- 80 ml ulja
- 450 ml kisele vode
- 2 pune kašike ajvara
- 30 g spanaća (poželjno da bude bejbi spanać)
- susam, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte heljdino i kukuruzno brašno sa praškom za pecivo. Onda dodajte so, pa ulje i kiselu vodu. Prokuvajte kratko spanać pa dodajte ajvar i seckan spanać. U papirne korpice sipajte smesu, pa stavite u kalupe za mafine. Pospite susamom. Pecite projice pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Najbolje služite uz tartar sos.

Fenomenalna i drugačija, a uspeva svima.

Primenite jednostavne trikove kako da belo meso bude mekano i ukusno.

Prave se lako, a nikad ukusnije.

Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
