Potrebno je:
- 300 g keksa manje veličine
- 500 ml kisele pavlake
- 100 g šećera
- 2 banane
- 5 komada kivija
Priprema:
Očistite kivije, pa ih isecite na kriške. Isecite 2 banane. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavaku sa šećerom, sve dok se šećer ne otopi. Umešajte keks i seckane banane, pa dobro sve promešajte. Okruglu činiju prekrijte najlonskom folijom. Unutrašnjost obložite kriškama kivija, da se ne preklapaju, pa nanesite mešavinu keksa i pavlake. Lopaticom ravnomerno rasporedite smesu. Pokrijte providnom folijom i ostavite tri sata ili duže, u frižideru. Na kraju, izvadite tortu i skinite najlonsku foliku, pa pažljivo poklopite tanjirom i okrenite tortu na tanjir. Bon appetit!
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Jelene Jurošević iz Sremske Mitrovice

Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.

Fenomenalna i drugačija, za prave sladokusce.

Pravi se lako, a preukusna.

Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.

Savršena i slatka, bićete oduševljeni.

Sočna i ukusna, pravićete stalno.

Neodoljive i slasne, nestaće sa stola odmah.

Ni malo ne zaostaju za originalom, prste da poližete.
