Potrebno je:
- 1 šolja običnog brašna
- 1 šolja pirea od pečene bundeve
- 1 šolja kukuruznog brašna
- ½ šolje putera
- 1 šolja mlaćenice
- ½ šolje granuliranog šećera
- ¼ šolje javorovog sirupa
- 2 jaja
- ½ kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica začina za bundevu (cimet, muskatni oraščić, đumbir)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj velikoj posudi umutite omekšali puter i šećer, sve dok ne dobijete kremastu smesu. Polako dodajte jaja, uz neprestano mućenje. Onda umešajte pire od bundeve, med i mlaćenicu dok se ne sjedini. Zasebno prosejte brašno, pa dodajte kukuruzno brašno, sodu bikarbonu i začin za bundevu. Lagano sjedinite suve sa mokrim sastojcima, uz mešanje. Pleh obložite pek papirom. Izlijte smesu i pecite 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Kad čačkalica izađe čista, ostavite proju da se ohladi, pa služite sa dodatnim medom.
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

Neodoljiva poslastica dostojna kraljevske trpeze, uzećete parče više.

Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.

Savršena i slatka, bićete oduševljeni.

Sočna i ukusna, pravićete stalno.
