Potrebno je:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika putera
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka
- 450 g mlevenog mesa (svinjsko, juneće – može i pomešano)
- 1 veća kašika koncentrata paradajza
- 1 veća konzerva paradajz pelata
- 4 šolje pilećeg bujona
- 8 koraza lazanje
- 1 kašičica svežeg origana
- 1 šaka seckanog svežeg bosiljaka
- 1 šaka seckanog svežeg peršuna
- kisela pavlaka
- rendani sir
Priprema:
Puter i ulje sipajte u šerpu, pa dodajte mleveno meso pa ga usitnite drvenom kašikom. Posolite, pobiberite i dodajte sitno seckane lukove. Kad postanu staklasti, nalijte koncentrat paradajza, bujon i pelat. Kad krene da vri, dodajte i pavlaku za kuvanje i lepo promešajte. Rukom polomite kore za lazamke pa stavite da se kuvaju. Posolite i pobiberite. Kad testenina omekša, dodajte kiselu pavlaku i rendani sir. Služite toplo posuto seckanim začinima.
Mirisna i aromatična, a zdrava.

Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.

Prvi put je napravljena 1924 godine.

Najbolje služite uz jogurt ili prilog po želji.

Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

Neodoljiva poslastica dostojna kraljevske trpeze, uzećete parče više.

Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.

Savršena i slatka, bićete oduševljeni.

Sočna i ukusna, pravićete stalno.
