Potrebno je:
Za kore
- 150 g šećera u prahu
- 250 g brašna
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 3 šoljice meda
- 3 šoljice kisele vode
Za fil
- 200 g kristal šećera
- 250 g mlevenih oraha
- 3 štangle rastopljene čokolade
- 1 kesica vanilin šećera
za roze fondan
- 200 g šećera u prahu
- ekstrat od maline
Priprema kore
Stavite u posudu sve sastojke za kore ( brašno, šećer u prahu, med, kiselu vodu i sodu bikarbonu). Promešajte dobro sve pa ispecite tri kore.
Priprema fila
Ušpinujte kristal šećer sa vodom pa dodajte mlevene orahe, rastopljenu čokoladu i 1 kesicu vanilin šećera. Onda sve to dobro promešajte i prohladite.
Priprema fondana
Šećer u prahu umutite sa pola čaše vruće vode, pa dodajte nekoliko kapi ekstrata od maline.
Priprema torte
Prvo od sastojaka za koru ispecite tri kore. Onda ih premažite filom. Na kraju, filovanu tortu premažite fondanom.
Fenomenalna i drugačija, a uspeva svima.

Drugačija poslastica, a kao osmišljena za bilo koju svečanost.

Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.

Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Jelene Jurošević iz Sremske Mitrovice

Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.

Ako volite lazanje, ovu supu ćete obožavati.

Savršena i slatka, bićete oduševljeni.

Sočna i ukusna, pravićete stalno.

Neodoljive i slasne, nestaće sa stola odmah.
