Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 200 g mlevenog maka
- 100 g šećera
- vanilin šećer, po ukusu
- 1 kašike rendane korice limuna
- 220 g kisele pavlake
- 1 srednje jaje
- 130 g otopljenog putera za premazivanje kore
- 50 g prezla
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleveni mak, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu.Dodajte kiselu pavlaku i jaje. Koru stavite na pek papir, pa premažite puterom i pospite prezlama. Preko stavite drugu koru, pa premažite puterom i pospite prezlama. Tako poređajte 6 do 7 kora. Na dve trećine gornjeg lista nanesite mak fil uz ostavljanje jedne trećine površine bez punjenja. Kore savijte sa bočne strane ka unutra, za oko 2,5cm. Čvrsto urolajte, pa stavite šavom nadole na pleh obložen pek papirom. Vrh štrudle premažite otopljenim puterom. Pecite oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite pa pitu pospite šećerom u prahu. Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

Ni malo ne zaostaju za originalom, prste da poližete.

Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.

Fenomenalan kolač koji uspeva i početnicima.

Fenomenalan desert nestaće sa stola čim se postavi.

Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

Savršena za sve prilike, za prave sladokusce.

Pravi se lako i brzo, a pojede još brže.

Slatke, a posne, najbolje odmah stavite duplu meru.
