Potrebno je:
- 400 g brašna
- 200 ml mlake vode
- kašičica soli
- 1 kg praziluka
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- So
- Biber
- 2 kašike mešavine začina
- sok od 1 limuna
- vezica svežeg peršuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj velikoj posudi, pomešajte brašno i so, pa sipajte mlaku vodu. Zamesite glatko i elastično testo, pa ga oblikujte u kuglu i pokrijte krpom. Pustite da odstoji pola sata. Očistite i naseckajte praziluk na tanke kolutove. Kuvajte praziluk u velikom tiganju na mako vode, sve dok ne omekša, pa dodajte seckan beli luk, suvi začin, so, biber i mešavinu začina. Kuvajte još nekoliko minuta, pa dodajte sok od limuna i peršun. Dobro sve izmešajte. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo u pravougaonik. U pleh obložen pek papirom prebacite testo, tako da krajevi vise preko ivica pleha. Zatim, rasporedite fil od praziluka ravnomerno, pa preklopite viseće delove preko fila. Pecite pitu 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj.dok testo ne postane hrskavo i zlatno. Izvadite i ostavite da se prohladi, pa secite.
Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.

Potpuno drugačije i neodoljive, za pravo uživanje.

Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

Fenomenalan i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.

Priprema nije komplikovana, a ukus je neverovatan.
