Potrebno je:
- 1 veliki patlidžan, isečen na kockice
- 3 čena belog luka, sitno iseckanog
- 2 srednje tikvice, krupno narendane
- 180 g hlebnih mrvica
- 100 g mlevenih lanenih semenki potopljenih u vodu
- 1 kašika ulja, plus još za prženje
Priprema:
Obilno posolite patlidžan, pa ga ostavite u cediljci oko pola sata. Tikvice stavite u čistu kuhinjsku krpu, pa umotajte i uvijte da ocede vodu. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri zagrejte kašiku ulja, pa dodajte patlidžan i beli luk i pržite oko 10 minuta, dok ne omekša. Dodajte patlidžan u veću činiju sa proceđenim tikvicama, prezlama i mlevenim lanenim semenom potopljenim u vodi. Dobro sve izgnječite pomoću gnječilice za krompir. Rukom oblikujte pljeskavice. Pržite pljeskavice na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, po strani. Prijatno!
Idealne za dane posta, a zdrave i ukusne.

Napravite pljeskavice bez mesa, posne na vodi. Biće preukusne, i zameniće vam one prave.

Ako volite klasičnu baklavu, ovu sa višnjama ćete obožavati.

Pravi se lako, i uspeva svima.

Pravi se lako, a nestaće sa stola odmah.

Soćno jelo za gurmane i one izbirljive.

Držaće vas dugo sitim, a osvajaju od prvog zalogaja.
